BIERIMAGO
Bier moet weer bijzonder worden in de beleving van
de consument. Het imago van Heineken kan best een
impuls gebruiken. Hoe we dat gaan doen? Meer keuze,
meer kennis, meer kwaliteit, maar ook: terug naar de
roots. "Geef de brouwer weer een gezicht."
'We denken aan bier-
proeverijen, zoals je
die ook voor wijn hebt'
<6ecfcat/e/y>
Het valt niet te ontkennen: de biercon
sumptie is in Nederland teruggelopen de
afgelopen jaren. Door de vergrijzing
(oudere mensen drinken minder bier),
door een verschuiving van horeca naar
retail, en door een verandering in het
consumptiepatroon van mensen. De cri
sis heeft dit nogeens versterkt.
De hoogste tijd dus om het tij te keren.
En om te werken aan het imago van
bier. Manager bier imago Coen Dekker
vertelt: "We hebben de laatste jaren veel
energie gestopt in onze verschillende
merken, maar het begint vanzelfspre
kend bij de basis: bier. Dat moet weer
meer waarde krijgen en bijzonder wor
den. Ook in Spanje was de situatie een
tiental jaar geleden zoals bij ons en daar
is het gelukt om bier weer op de kaart te
zetten en bijzonder te maken. De biercon
sumptie is daar de afgelopen 10 jaar met
2,7% gestegen. Als we dat hier in Neder
land ook voor elkaar zouden kunnen krij
gen, zou dat een geweldig succes zijn."
Tell the story
Coen: "Daarom willen we bijvoorbeeld in
de supermarkt mensen meer over bier
vertellen. Over de hopgaarden in Tsjechië,
de Franse gerst en de verschillende soor
ten gist die voor elk biermerk uniek zijn.
Over het brouwproces, dat al 100 jaar op
dezelfde manier gaat. En over verschillen
4 Heineken nl magazine