GLOEDNIEUW
C M32J
I
3 VRAGEN AAN...
BIER EN BORRELHAP
H'
Ing Yan Ong, IT Manager over de
recente IT-organisatiewijzigingen.
2 WAT GAAT ER VERANDEREN?
3 WANNEER GAAT HET IN?
MA
f
—O
x I
ÜJ
Bestel je twee Brand-biertjes in een zaak
waar Brand als tweede merk bier op tap
wordt aangeboden, dan krijg je er de
komende tijd een plankje Limburgse worst
bij. De actie hoort bij het programma Keuze
in Tappils, waarbij horecazaken meerdere
merken bier op tap aanbieden. Alle twaalf
honderd Keuze in Tappils-zaken doen mee.
Daphne van Schie, medewerker op de
afdeling trademarketing, legt uit: "Voor
deze actie zijn we een samenwerking met
Livar-worst aangegaan. Livar-worst is een
authentieke abdijworst, die net als Brand
met trots is gemaakt in Limburg en bekend
staat om zijn Bourgondische kwaliteit." Binnenkort komt er een soort
gelijke actie voor zaken met Amstel en Heineken als tweede merk. "Het
doel is de klanten van horecazaken te laten kennismaken met meerdere
pilsmerken. En om de doorstroom van het tweede merk te vergroten,
wat moet leiden tot een omzet stijging van 5 procent. En we willen
natuurlijk dat de gasten extra kunnen genieten van hun glas bier!"
GLAS
Het heeft everi geduurd, maar hier is hij dan: het
gloednieuwe merkglas van Heineken, Ellipse.
Het glas heeft een mooie, dynamische uitstraling,
is dunner, en ligt vanwege de slanke vorm goed in
de hand. De gezandstraalde, ellipsevormige lijn in
het design maakt het tappen handiger. Wanneer het
glas namelijk horizontaal wordt gehouden, staat het
automatisch in de juiste taphoek. Uiteindelijk zullen
meerdere Heineken-verpakkingen een frisse, nieuwe
uitstraling krijgen.
Sophia Schneider, Jr. Brand Manager: "Het is een
groot, ingewikkeld project, ook omdat de productie
lijnen in de brouwerijen moeten worden aangepast.
Daar zijn we nu volop mee bezig. Het Ellipse-glas
stroomt per 15 oktober de markt in."
Het glas is verkrijgbaar in drie maten: 25, 35 en 50 cl
en voor Heineken Extra Cold in 25 en 35 cl.
1/
II"
1 WAAROM MOEST DE AFDELING
IT VERANDEREN?
"Eind vorig jaar hebben we gepeild
hoe men binnen Heineken vond
dat de IT-afdeling functioneerde.
We scoorden minder dan een 4 op
een schaal van 5. Veel te matig,
vonden we. Samen met het
Management Team hebben we ver
volgens geanalyseerd wat er zou
moeten verbeteren. Daarbij keken
we naar drie onderdelen: de struc
tuur van de organisatie, de mede
werkerscapaciteit en de interne
processen."
"Het bleek dat de structuur van
onze afdeling te complex was, met
onduidelijke aanspreekpunten. We
gaan nu werken met klantteams,
die veel dichter bij de mensen
komen te staan, en met teams die
de projecten uitvoeren en de IT
Infrastructuur beheren. Alles
wordt dus een stuk overzichtelijker
en de verantwoordelijkheden een
stuk duidelijker."
"We zitten nu middenin het eerste
reorganisatieproces. De grootste
wijzigingen vinden plaats in de
managementlaag. Daarvan weet
nu iedereen waar hij aan toe is.
Sommige functies vervallen, voor
andere gaan we de komende tijd
mensen werven. Overigens is de
structuurwijziging pas de eerste
stap, ook met de andere onder
delen gaan we aan de slag."