De smaak van genieten 8 13 'Mijn favoriete kerst diner is knien in 't zoer (konijn in het zuur) in combinatie met een Sylvester of een Dubbelboek' WfifoA ;-'V I fttf. I 'i - f NIEUWS Met o.a. 7 jaar TSO, relatie- dag voor de retail, nieuw systeem voor Facilitair Bedrijf en Nieuwjaarsbijeen komsten. RUHH Feestdagen: toptijd voor mooie acties op de win kelvloer, maar ook top drukte op de lijnen. VRAGENVUUR Verantwoord alcohol gebruik, ook met de feestdagen? MOMENTOPNAME De Fleineken-kerstman verrast klanten in de supermarkt. COLOFON UITGEVER HEINEKEN NEDERLAND HOOFDREDACTIE PETER EVERTS REDACTIERAAD DIRK LUBBERS, JURGEN MOHR, IRENE STEENWELLE, HARRY WERKMAN FOTOGRAFIE MARTIJN STEINER LOVISA, MICHIEL VAN NIEUWKERK, WIM HOLLEMANS, DE BEELDREDACTIE JAN DIRK VAN DER BURG ARTDIRECTION EN VORMGEVING ATELIER VAN GOG, AMSTERDAM CONCEPT, EINDREDACTIE EN PRODUCTIE PROOF REPUTATION, AMSTERDAM DRUK DRUKKERIJ GROEN B.V., LEIDEN REDACTIEADRES REDACTIE HEINEKEN NL MAGAZINE, POSTBUS 530, 2380 BD ZOETERWOUDE, KAMER 2.486, redactie@heineken.nl OPLAGE 5.500 EXEMPLAREN NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN OF VERMENIGVULDIGD ZONDER VOORAFGAANDE SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE UITGEVER. Voor deze kersteditie wilden we voor de verandering in plaats van het Directie-team een andere expert op het gebied van bier aan het woord laten. Technoloog Rob Habets staat al jaren bekend als de brouwmeester van Brand. De herfst en de winter worden traditioneel gezien als sombere seizoenen. Dat is onterecht, want het einde van het jaar brengt ons juist veel. Lange winter avonden geven de ruimte om over jezelf na te denken. In zekere zin helpt de natuur daarbij een handje. Net zoals de wintergerst, die in de herfst wordt gezaaid, pas tot bloei komt als de vorst eroverheen is geweest, zo kan de win ter voor een mens ook louterend werken. Het geeft je de kans om te onthaas ten en te genieten. Daar past een speciaalbier als Sylvester of Dubbelboek bij. Dit is bier dat gemaakt is voor dit jaargetijde. Het is een donker bier, rood, zoet. Het straalt warmte en geborgenheid uit. Om echt van een speciaalbier te genieten, moeten niet alleen de omstandig heden in orde zijn: een behaaglijke kamer, aangenaam gezelschap, een goed gesprek. Het vereist ook enige voorkennis. Je moet iets weten van het bier. Welke ingrediënten zitten erin? Hoe is het gemaakt? Zonder die kennis is het alleen maar een kwestie van: vind ik het lekker? En wat een boer niet kent, dat eet hij niet. Dat is jammer, want als je je wel openstelt voor een speciaalbier gaat er een wereld van verrassingen voor je open. Zo kun je speciaalbier als Sylvester prima combineren met het eten van wild. Onterecht wordt bier beschouwd als een volksdrank. Wie zijn gasten een vijf gangenmenu voorzet en daarbij een speciaalbier serveert, wordt vreemd aan gekeken. Terwijl bijvoorbeeld Sylvester een kruidige smaak heeft waarmee het een waardig alternatief is voor rode wijn. Een kok moet hard werken om zijn gerechten te laten harmoniëren met wijn. Vaak bieden kok en sommelier met sterke smaken tegen elkaar op. Bier harmonieert veel makkelijker met eten. Thuis drink ik graag een Brand Urtyp bij spaghetti met tonijn. Mijn favo riete kerstdiner is knien in 't zoer (konijn in het zuur) in combinatie met een Sylvester of een Dubbelboek. Uiteraard geschonken in een chic glas. Daar kan ik echt van genieten. Rob Habets A li 4 t IW* SfP» e f Heineken nl magazine [3]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2009 | | pagina 3