's-Hertogenbosch aan de TPM-top 100% OPI 20 MINUTEN WINST PER DAG Alex de Lang (vuloperator colonne 8): 'De kroonkurken bleven soms hangen in de geleider. Met als gevolg datje de machine zo'n tien keer per dag stop moest zetten. Dit kost al gauw zo'n 20 minuten per dag productie. We ontdekten dat de twister snel slijt, die controleren we nu bij ieder onderhoud. En door de magneetband iets te verzetten, hebben we ervoor gezorgd dat hij precies genoeg kroonkurken transporteert. Nu hoeven we de machine bijna niet meer stop te zetten. Dat scheelt veel tijd en irritatie.' De OPI geeft het rendement van een pro ductielijn weer. Het liefst willen we elke dag 24 uur lang op maximale snelheid en zon der uitval en blokkades draaien 100% OPI). Vanwege stilstanden (zowel gepland als ongepland), langzamere snelheden van machines en afkeur halen we dit niet. De OPI geeft aan hoeveel van onze capaciteit we wel benutten (in 's-Hertogenbosch bij voorbeeld 71% gemiddeld over alle verpak- kingslijnen). Ter indicatie: in de komende twee jaar wil de Bossche brouwerij naar een OPI van 80% toe groeien. Een jaar geleden won de Bossche brouwerij een internationale TPM- prijs, die werd uitgereikt in Japan. Ook Heineken International hield dit jaar een TPM-audit in alle vestigin gen. In deze eigen audit behoorden de Nederlandse brouwerijen even eens bij de beste. Maar zoals dat gaat met een continu verbeterpro ces: er blijft altijd iets te verbeteren. In 2009 is het extractverlies terug gebracht van 13,5% naar 9%, zijn op vier lijnen record-OPI's gedraaid en is de gemiddelde OPI van Verpakken met 2% gestegen naar 71%. GEEN KLACHTEN MEER UIT DE CARIBEN Louis Hopstaken (TPM facilitator): 'Wij bekeken onlangs het container transport naar de Cariben. Klanten klaagden namelijk dat dozen van pallets af zakten en gehavend aankwamen. We hebben het gehele proces stap voor stap geanalyseerd en hiermee de daadwerkelijke oor zaak van het probleem achterhaald. Als reactie stapelen we de dozen voortaan anders, gebruiken we papieren luchtkussens om de ruimte tussen pallets op te vullen en hebben we de krimpfoliemachine geoptimaliseerd. Sinds we dat zo doen, hebben we geen klachten meer ontvangen. Simpele oplossingen verbeteren zo de kwaliteit van het transport en verminderen het verlies van dozen bier. Het mooie is dat de TPM-methode je dwingt gestructureerd te denken. Als zich een probleem voordoet, ben je geneigd te denken aan oplos singen die eerder ook werkten. Met TPM ga je het probleem zo grondig analyseren datje echt bij de kern komt. En als je het goed doet, komt de fout nooit meer terug.' Heineken nl magazine [5]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2009 | | pagina 11