's-Hertogenbosch
aan de TPM-top
100% OPI
20 MINUTEN
WINST PER DAG
Alex de Lang (vuloperator
colonne 8): 'De kroonkurken bleven soms
hangen in de geleider. Met als gevolg datje de
machine zo'n tien keer per dag stop moest
zetten. Dit kost al gauw zo'n 20 minuten per
dag productie. We ontdekten dat de twister
snel slijt, die controleren we nu bij ieder
onderhoud. En door de magneetband iets te
verzetten, hebben we ervoor gezorgd dat hij
precies genoeg kroonkurken transporteert.
Nu hoeven we de machine bijna niet meer
stop te zetten. Dat scheelt veel tijd en irritatie.'
De OPI geeft het rendement van een pro
ductielijn weer. Het liefst willen we elke dag
24 uur lang op maximale snelheid en zon
der uitval en blokkades draaien 100%
OPI). Vanwege stilstanden (zowel gepland
als ongepland), langzamere snelheden van
machines en afkeur halen we dit niet. De
OPI geeft aan hoeveel van onze capaciteit
we wel benutten (in 's-Hertogenbosch bij
voorbeeld 71% gemiddeld over alle verpak-
kingslijnen). Ter indicatie: in de komende
twee jaar wil de Bossche brouwerij naar
een OPI van 80% toe groeien.
Een jaar geleden won de Bossche
brouwerij een internationale TPM-
prijs, die werd uitgereikt in Japan.
Ook Heineken International hield dit
jaar een TPM-audit in alle vestigin
gen. In deze eigen audit behoorden
de Nederlandse brouwerijen even
eens bij de beste. Maar zoals dat
gaat met een continu verbeterpro
ces: er blijft altijd iets te verbeteren.
In 2009 is het extractverlies terug
gebracht van 13,5% naar 9%, zijn op
vier lijnen record-OPI's gedraaid en
is de gemiddelde OPI van Verpakken
met 2% gestegen naar 71%.
GEEN KLACHTEN MEER UIT DE CARIBEN
Louis Hopstaken (TPM facilitator): 'Wij bekeken onlangs het container
transport naar de Cariben. Klanten klaagden namelijk dat dozen van
pallets af zakten en gehavend aankwamen. We hebben het gehele
proces stap voor stap geanalyseerd en hiermee de daadwerkelijke oor
zaak van het probleem achterhaald. Als reactie stapelen we de dozen
voortaan anders, gebruiken we papieren luchtkussens om de ruimte
tussen pallets op te vullen en hebben we de krimpfoliemachine
geoptimaliseerd. Sinds we dat zo doen, hebben we geen klachten
meer ontvangen. Simpele oplossingen verbeteren zo de kwaliteit van
het transport en verminderen het verlies van dozen bier.
Het mooie is dat de TPM-methode je dwingt gestructureerd te denken.
Als zich een probleem voordoet, ben je geneigd te denken aan oplos
singen die eerder ook werkten. Met TPM ga je het probleem zo grondig
analyseren datje echt bij de kern komt. En als je het goed doet, komt
de fout nooit meer terug.'
Heineken nl magazine [5]