Heineken
Eind februari presenteerde de raad van bestuur
van Heineken N.V. de resultaten voor 2008 aan
de internationale pers. De cijfers vertonen "een
sterk contrast", aldus CEO Jean-Franpois van
Boxmeer.
DOE MEE!
Evenementenservice HBES organiseerde op
11 februari voor de tweede keer een innova
tiedag. Daar waren de nieuwste trends op
evenementengebied te zien. In totaal bezoch
ten zo'n 300 medewerkers, relaties én klanten
het evenement.
en Jean-Frandois van Boxmeer tijdens
"Het goede nieuws is de sterke organieke groei van de
winst, die 11% bedraagt. De gerapporteerde nettowinst
gaf echter een daling tot 209 miljoen te zien", aldus Van
Boxmeer. Dit verschil is in hoofdzaak toe te schrijven aan
buitengewone (eenmalige) kosten door recente overna
mes in 11 markten, maar ook het gevolg van de econo
mische situatie, vooral in Rusland, India en het Verenigd
Koninkrijk. De bestuursleden berichtten ook over het bier
volume van Heineken Nederland dat 2,2% lager lag, mede
als gevolg van een flinke prijsverhoging ten opzichte van
de concurrentie. Echter de ebit (beia) steeg als gevolg van
een betere verpakkingsmix, striktere kostenbewaking en
de hogere prijzen. Ook de opbrengsten vielen hoger uit.
Voor 2009 kondigde CFO René Hooft Graafland twee
bedrijfsprogramma's aan: Hunt4Cash2 en Total Cost
Management. "Het zal duidelijk zijn dat onder de huidige
omstandigheden alles om het motto 'cash is king' draait",
aldus Hooft Graafland. Jean-Frangois van Boxmeer: "In
2009 is de wereld om ons heen duidelijk grimmiger ge
worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat we als onder
neming sterker uit de strijd zullen komen."
Ook iets opmerkelijks gelezen over een onderwerp dat raakvlakken heeft met
(werken bij) Heineken? Laat collega's meegenieten en stuur je gekke, interes
sante of afwijkende knipsels naar Heineken NL magazine: redactie@heineken.nl
of naar Heineken NL magazine, kamer 2.486, Postbus 530, 2380 BD Zoeterwoude.
HBES levert de commercie van Heineken een totaal
pakket op het gebied van evenementen, zowel binnen
(bijvoorbeeld een beurs) als buiten. Natuurlijk is die
markt voortdurend in beweging. Daarom ontwikkelde
HBES samen met diverse partners een aantal vernieu
wende artikelen. De raptap, bijvoorbeeld, waarmee je
16 liter en 96 glazen per minuut kunt tappen. En merk-
vlaggetjes die licht lijken te geven. Deze vernieuwin
gen presenteerde HBES op de innovatiedag. Dirk
Lubbers (manager van HBES): "We wilden de commer
cie en haar klanten laten zien waartoe we in staat zijn.
Niet alleen door onszelf te promoten als ondersteunen
de afdeling, maar ook door te laten zien dat HBES de
verkoop kan bevorderen." Maar natuurlijk kwamen
ook de andere diensten die HBES kan leveren, zoals
transport en stand- en decorbouw, op de innovatiedag
aan de orde.
Heineken nl magazine [9]