Financial Services en Horeca
maken afspraken helder
INTERNATIONALE
TPM PRIJS VOOR
BOSSCHE BROUWERIJ
Vitamin
water
Op 12 maart kreeg de Bossche Heineken-
brouwerij in de Japanse stad Kyoto de presti
gieuze JIPM Excellence Award (Japan Institute
for Plant Maintenance) uitgereikt. JIPM staat
wereldwijd bekend ais dé autoriteit met betrek
king tot TPM (Total Productive Maintenance).
Slechts een handvol Nederlandse bedrijven
heeft deze award eerder in de wacht mogen
slepen. Een topprestatie. Na maandenlange
voorbereidingen, twee audits en een tomeloze
inzet van alle medewerkers is het dan zover. De
Bossche delegatie die naar Japan zijn afgereisd
om de prijs in ontvangst te nemen bestond uit
Luigi Mengoli (Supply Chain Director West-
Europa) en Petra Hissink (Productie Manager
Brouwen) plus drie brouwerijmedewerkers die
na een ludieke interne wedstrijd zijn
geselecteerd.
De nieuwe hit heet Vitaminwater. Met deze vanuit Amerika en Engeland
overgewaaide watertrend wil Sourcy de Nederlandse markt veroveren.
Vitaminwater van Sourcy is natuurlijk en bevat - de naam zegt het al -
vitaminen. Het kreeg het logo 'Ik kies bewust' toegekend. Elk flesje bevat
50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de betreffende
vitaminen en er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toe
gevoegd. Er zijn zes smaken ontwikkeld met ieder een eigen functie. Zo is
er een Vitaminwater met braam en agai. Daarin zit vooral vitamine E en
magnesium.
In het buitenland is het succes al bewezen, maar marktonderzoeken wijzen
uit dat Vitaminwater ook hier grote kans van slagen heeft. Zowel de petrol
als retailmarkt reageerde positief. Nu al hebben veel tankstations en super
markten besloten om minimaal vier varianten in de schappen op te nemen.
kortingen en bonussen, uitbetalen van
bonussen en cashmanagement. Omdat
er veel medewerkers binnen Horeca
gebruik maken van de diensten van
Financial Services werd een placemat
ontwikkeld met daarop de procedures
die in het SLA besproken worden. Dit
geeft betrokkenen een snel overzicht.
Ed Prins: "Het SLA helpt om tot een be
tere samenwerking te komen maar is
absoluut niet zaligmakend. Elkaar op
zoeken en persoonlijk contact blijven
voor FS belangrijk om de samenwerking
verder te verbeteren."
Hoe gaan we onze service regelen?
Deze vraag staat centraal in het Service
Level Agreement tussen Financial
Services en Horeca Nederland. Op 3
maart jl. zetten Ed Prins (manager
Financial Services) en Wouter Fijnaut
(directeur Horeca Nederland) hun hand
tekening onder de afspraken voor het
komende jaar.
Het Service Level Agreement (SLA)
schept duidelijkheid en geeft structuur
aan zaken als debiteurenbeheer, fac
tuurverwerking, accounting, verzen
ding van facturen, doorvoeren van
[8] Heineken nl magazine