SPRINGPLANK VOOR
HEINEKEN WERELDWIJD
Heineken Nederland doet het goed in de 'transfermarkt' binnen de
wereldwijde Heineken-groep. Uit de Nederlandse organisatie komen
met regelmaat collega's die sleutelposities in de internationale on
derneming gaan vervullen. Zo zijn er in de afgelopen maand twee
benoemingen geweest, namelijk die van Ruud van den Eijnden en
Wiggert Deelen. Wij stelden de heren een aantal actuele vragen.
Wat zijn de prioriteiten in je nieuwe rol?
Wat heb je hier geleerd datje straks kunt gebruiken?
Wat ga je missen?
Wiggert: "Onder andere door de
marktomstandigheden is het nodig
om in West-Europa steeds nauwer te
gaan samenwerken. Luigi heeft daar
al een goede aanzet toe gegeven.
Ik zal dat zeker verder willen uitbou
wen. Maar om te beginnen verheug
ik me natuurlijk op het kennismaken
met veel collega's waar ik niet eer
der mee heb gewerkt."
Ruud: "Wij moeten in Bulgarije ons
marktleiderschap in een zeer com
petitieve markt verder uitbouwen.
Daarbij is herpositionering van het
leidende merk Zagorka en de uitvoe
ring daarvan door de verkooporgani
satie cruciaal. Verder dienen we door
te gaan met verbeteringen in de brou
werij in Stara Zagora. Maar allereerst
moet ik me natuurlijk inleven in de
Bulgaarse situatie en cultuur."
Wiggert: "De kracht van TPM als
managementsysteem voor continue
verbetering. Het maakt onze mensen
sterker in hun vak en leidt tot betere re
sultaten. Daarnaast heb ik beter geleerd
hoe ik een grote organisatie als HNS
zover krijg dat we allemaal aan hetzelf
de doel werken. Je kunt zeggen dat ik
beter heb leren besturen, daarin heb
ik mezelf zeker kunnen ontwikkelen."
Wiggert: "Alles en iedereen. Ik ben
eerlijk gezegd een beetje bang dat
ik de werkvloer moet missen. Ik heb
altijd veel plezier gehad in het verbin
den van operationele details met de
grote lijnen en de strategie. Ik zal er
dan ook alles aan doen om dicht bij
die operatie te blijven."
Ruud: "Ik heb gezien dat zakendoen
meer is dan alleen maar kil op cijfers
sturen. De menselijke factor is door
slaggevend. En dat het belangrijk is
om altijd vanuit de lange termijn te
blijven denken, ook al neemt de druk
toe om voor korte termijnresultaten
te gaan."
Ruud: "Ik zal het in mijn eigen taal
bijpraten met collega's missen, voor
al op maandagmorgen over de voet
baluitslagen. Verder de Nederlandse
kroegen. En de collega's van Retail,
want dat is echt een mooi stel mensen
bij elkaar!"
[14] Heineken nl magazine