Rederij Spido,
Rotterdam
Hans Borst van rederij Spido heeft
zich de afgelopen vierentwintig
jaar niet verveeld. De gasten uit alle
uithoeken van de wereld, de feesten
en evenementen aan boord, de
Maasoevers en het weer. Iedere dag
is weer anders. Driejaar geleden
kocht hij, samen met zijn compag
non, Annie Gruisen, de vier schepen
over van de vorige eigenaar.
Inmiddels is er een vijfde schip bij
gekomen.
Hoe staan de zaken momenteel?
Wat maakt jouw organisatie zo bijzonder?
Hoe zit het met de concurrentie?
Wat vind je belangrijk bij het zakendoen?
Bevalt het zakendoen met Heineken?
Hoe zit het bedrijf in elkaar?
Heineken nl magazine [21]
"Heel erg goed. We hebben een uitstekend jaar achter de rug.
Nog beter dan het jaar daarvoor. Natuurlijk zal de crisis ook
gevolgen hebben voor onze branche, maar als je innovatief
blijft, karakter toont, een herkenbaar product neerzet en
vooral vriendelijk en servicegericht blijft, komt het wel goed."
"Goed gastheerschap is net zo belangrijk als vakkennis, vind ik.
En die zit bij ons in kleine dingen. Ieder schip heeft een hof
meester en een kok aan boord. De hofmeester ziet toe op de
service en bediening en de koks maken met verse, goede
producten de heerlijkste gerechten. Gasten die op onze schepen
een event willen organiseren, worden op maat bediend. En wie
bij ons aan boord stapt, ziet een glimlach. Die glimlach is gratis
en onbetaalbaar."
"We zijn niet de enige rederij op de rivier en ondervinden
ook concurrentie van attracties aan land. Aan de andere kant
hebben we elkaar ook nodig. We werken samen met attracties
en huren soms eikaars schepen in."
"Snelheid van handelen, herkenbare lijnen, duidelijke afspra
ken. Dat is extra belangrijk voor ons, omdat we schepen hebben.
Voordat we uitvaren moeten onze leveranciers geleverd
hebben."
"Rederij Spido bestaat dit jaar 90 jaar en we schenken al even
lang Heineken. Alleen Heineken-bier, trouwens, in drie maten.
Verder hebben we de frisdranken van Vrumona. De samen
werking met Heineken verloopt al jarenlang uitstekend.
Voorheen was Ron Weber ons aanspreekpunt en sinds driejaar
is Mare Bubbert onze accountmanager. We kunnen met hen
beiden heel goed overweg."
"Rederij Spido van Hans Borst en Annie Gruisen bestaat uit een
vloot van vijf schepen. De Ostara is het kleinste schip en biedt
plaats aan 80 personen. Verder zijn er de Henri Hudson (120 p.),
Marco Polo (220 p.), Abel Tasman (350 p.) en het vlaggenschip
James Cook (350 p. met een grote vide en bovendek). Hans en
Annie hebben circa 50 mensen in vaste dienst. Rederij Spido zit
aan het Willemsplein 85 te Rotterdam."
NIEUWE KLANTEN
Hotel Martini, Gedempte Zuiderdiep 8, Groningen, product: Heineken
De Gieterij, Willemsoord 60, Den Helder, product: Amstel
Café's Weber en Lux, Marinixstraat 397-403, Amsterdam, product: Heineken
Corio-league, Pancratiusplein 46, Heerlen, product: Brand
Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111, Rhenen, product: Vrumona-
assortiment en Heineken
De afgelopen tijd zijn er weer veel nieuwe klanten bijgekomen. Een greep: