Resultaten: "We wilden horecaonder
nemers laten zien dat Heineken meer
doet dan bier leveren. Dus kwamen de
interieurontwerper, de vertegenwoor
digers en de bedrijfsadviseurs in beeld.
65% van de ondernemers die het pro
gramma zag, vond onze adviseurs zeer
vakkundig. De consument wilden we
laten zien dat horeca 'fun' is. Uiteindelijk
is 6,6% van de kijkers positiever over
horeca gaan denken. Zulke resultaten
behaal je niet met een commercial."
Onvergetelijk: "De finale. Vorig jaar
stond ik in Leeuwarden en stapte
Herman den Blijker in Den Bosch uit.
Nu stond ik in Breda, op een bomvol
plein met vijfduizend anderen. Het
was een groot feest."
Flinstering: "Breda scoorde goed op
onze vijf criteria: omgeving en sfeer;
gastheerschap en service; productaan
bod en kwaliteit; actieve verkoop en
presentatie; promotie. Het is een heel
mooie zaak, het personeel is gastvrij en
de kwaliteit van het eten is ontzettend
hoog. Volgens de interne polls zou Bij
Wie: Maud Meijboom, mediamanager.
Taken: Vanuit Marketing verantwoorde
lijk voor het project Mijn Tent is Top, en
voor de contractonderhandelingen met
RTL en de producent. Betrokken bij het
selecteren van steden, panden en kandi
daten en verantwoordelijk voor de ma
nier waarop Heineken in beeld komt.
Verschil met eerste serie: "Er is gekeken
naar plannen waarbij eten én drinken
even belangrijk zijn. Vorig jaar lag de
nadruk meer op eten. Het hielp dat het
Horeca Branche Instituut dit jaar ook
aansloot als sponsor. Zij zijn ook zeer ge
focust op alles wat er buiten de keuken
gebeurt. Daarnaast hadden we dit keer
meer inspraak in de selectie van de kan
didaten. De belangen van Heineken en
RTL kwamen daarbij niet altijd overeen.
Heineken ging voor goede ondernemers,
terwijl RTL op zoek was naar smeuïge
verhalen. Toch was het voor ons natuur
lijk ook belangrijk dat het geen saai
stropdassenprogramma zou worden.
Uiteindelijk was iedereen enthousiast
over alle kandidaten en adviseurs."
Jansen gaan winnen. Waarschijnlijk kan
de gemiddelde Heineken-medewerker
zich meer vinden in de bierigheid en de
gezelligheid van de bruine kroeg."
Hoe belangrijk is MTIT voor
Heineken? "De resultaten zijn fantastisch.
We hebben er vier mooie tenten bij op
prachtige locaties en er zijn deuren
opengegaan die normaal gesloten blijven.
De gemeente Enschede bijvoorbeeld had
het pand nooit aan ons verhuurd als het
niet voor tv was geweest."
LEZERSOORDEEL VAN
JEANETTE SMIT
"Een stukje met een
(F)glinstering Voor alle
betrokkenen: MTIT is iets
om supertrots op te zijn. En
voor de Heineken-medewer-
kers het trotse gevoel dat
hun werkgever zo in beeld
komt."
Heineken nl magazine [19]