De winnaar: 'Toen kwam dat telefoon tje en ineens zaten we er middenin' kandidaten op pad gegaan langs een aantal terrassen in Amsterdam. Eigenlijk zou dit door een collega van de unit Amsterdam worden gedaan, al leen bleek hij op het laatste moment niet te kunnen. Ik krijg er ook nog steeds reacties op!" Hoe belangrijk is MTIT voor Heineken? "Met dit programma scoren we op drie punten. We hebben de con sument nieuwe producten laten zien, ondernemers kunnen zien dat Heineken met interieur- en bedrijfs- adviezen meer doet dan alleen bier leveren, en onze eigen collega's binnen Heineken ten slotte kunnen trots zijn dat hun werkgever zo'n mooi program ma sponsort. Iedereen wist ook: op dinsdagavond moetje voor de buis zit ten. Dit jaar hebben we Mijn Tent is Top intern doorvertaald naar Mijn Team is Top. De vier ondersteunende teams streden een onderlinge strijd waarbij het ondersteunende team van de uit eindelijke winnaar een weekendje Londen heeft gewonnen." Wie: René Lancée, chef-kok en mede eigenaar Flinstering. Het begin: "We wilden al een hele tijd iets voor onszelf, maar een horecabe drijf financieren is supermoeilijk. Mijn Tent is Top zijn we ingestapt met het idee: we zien wel waar het schip strandt. Toen kwam dat telefoontje: we gaan een pand bezichtigen... Ineens zaten we er middenin." Op tv: "In het begin is het doodeng. We hebben veel reacties gekregen. Iedereen heeft een mening over je. Mensen vonden dat jongensachtige leuk, maar zagen ook dat we kei- en keihard werkten. Halverwege de serie haalden we een grap uit met een schil derij van onze concurrent in Groningen. Dat viel heel goed, maar het was geen marketingactie. Dat vonden we gewoon grappig." Leermoment: "Pak op zijn tijdje rust. We hebben echt twintig uur per dag gewerkt, zeven dagen per week. Dat houd je niet vol. Ik kan een boek schrij ven over de fouten die we hebben ge maakt enkel en alleen omdat we moe waren." Leukste televisiemoment: "De swap, waarin Den Haag bij ons kwam werken en Jasper naar Groningen ging. Drie zware dagen, maar we hebben zoveel plezier gehad." Heineken: "Het was heel duidelijk dat Heineken Etten-Leur er alles aan deed om ons te helpen die prijs in de wacht te slepen. Het mooie was dat dat niet bij woorden bleef. We hebben enorm veel praktische steun en raad gekregen." Toekomst: "De zaken gaan goed, we zitten elke avond vol. Misschien dat we in de toekomst een tweede restaurant openen, maar voorlopig zijn we Flinstering aan het finetunen. Dat gaat Heineken nl magazine [17]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2008 | | pagina 17