Een grote
SiSi-familie
PEPSI-PRIJS VOOR
BESTE VERKOPER
Heineken Extra Cold
DOE MEE!
mï
Ook iets opmerkelijks gelezen over een onderwerp dat raakvlakken
heeft met (werken bij) Heineken? Laat collega's meegenieten en stuur je
gekke, interessante of afwijkende knipsels naar Heineken NL magazine:
redactie@heineken.nl of naar Heineken NL magazine, kamer 2.486,
postbus 530, 2380 BD Zoeterwoude.
Pepsi reikt jaarlijks de
zogenaamde 'Pepsi Ring of
Honor' uit aan degenen die de
beste verkoopprestatie
leveren voor het Pepsi-merk.
Dit jaar ontving Chris Lakens,
in zijn vorige rol als national
accountmanager bij Vrumona,
de eervolle prijs. In totaal
ontvingen 200 verkopers uit
de hele wereld de ring. Zij
werden allemaal uitgenodigd
om naar New York te komen.
Omdat Chris verhinderd was,
ontving hij de ring in
Amsterdam uit handen van
Niels Bontje, franchisemana-
ger Pepsico Nederland.
Er was een tijd dat SiSi alleen maar sinas was. Maar die tijd is
allang voorbij. Tegenwoordig is SiSi een hele familie, die
bestaat uit SiSi Sinas, SiSi No Bubbles, SiSi Fruitmania en het
nieuwe SiSi Frizzr. Omdat de associatie met sinas nogal
hardnekkig is, krijgt het frisdrankmerk een stevige oppepper
in de vorm van een nieuwe reclamecampagne. Daarin ligt de
nadruk niet meer alleen op de smaak, maar ook op gezondheid
en onbezorgde fun voor kinderen.
SiSi heeft de afgelopen jaren, waar mogelijk, de producten
meer verantwoord gemaakt. Minder suiker, minder calorieën
en geen toegevoegde geur en/of kleurstoffen. Nu wordt SiSi
ook afgevuld met bronwater en worden waar mogelijk extra
vitaminen toegevoegd. Het gevolg is dat de meeste SiSi-
producten het predikaat 'Ik Kies Bewust' hebben gekregen,
herkenbaar aan het logo op de verpakking.
De jongste loot aan de SiSi-stam, Frizzr, is een voorbeeld van
zo'n 'bewuste keuze'. De frisdrank is ook met bronwater
afgevuld en heeft een laag suiker- en caloriegehalte. De
Strawberry-variant bevat daarnaast minimaal 30 procent
minder fruitzuur dan vergelijkbare producten. En dat is goed,
want fruitzuren kunnen tanderosie veroorzaken. De Tropical-
variant is weer heel vezelrijk. Na een glas heb je wel vijf
procent van je dagelijkse vezelbehoefte binnen.
Heineken Extra Cold bier wordt geserveerd op 0 graden
Celsius. Het bier wordt getapt uit een bevroren tapzuil en
gepresenteerd in een bevroren Heineken Extra Cold
'Galaxy' glas, dat uit een speciale glazenvriezer komt.
Op dinsdagmiddag 2 oktober was het plaatselijk even ijzig koud
in 's Hertogenbosch. In feest- en eetcafé Lalalaa werd die dag
het 1.000ste Nederlandse verkooppunt van Heineken Extra Cold
aangesloten. Dat was reden voor een feestje.
Heineken Extra Cold is een groot succes, mede dankzij de inzet
van de gehele horecaorganisatie en de afdeling TSO in het
bijzonder. Onderzoek van Interview/NSS wees uit dat ruim 40
procent van de Nederlanders een voorkeur heeft voor kouder
tapbier en dat 85 procent het prettig vindt om te kunnen kiezen
uit verschillende biertemperaturen. Op basis van de ervaringen
met andere horecazaken blijkt bovendien dat ondernemers 5
tot 10 procent meer tapbier verkopen door Heineken Extra Cold
aan te bieden naast regulier Heineken tappils.
Sinds de introductie in de zomer van 2006 zijn er dus al 1.000
tappunten aangesloten. Om dit te vieren ontvingen eigenaren
Marcel van Zwam en Emiel Linssen van feest- en eetcafé Lalalaa,
uit handen van national salesmanager Joris Huijsmans, een
enorm brok ijs met daarin een ingevroren cheque. Goed voor
een bijzondere reis naar het Icehotel in Lapland.
Het streven is om dit jaar het aantal tappunten uit te breiden tot
1.300 en in 2008 naar ruim 1.500.
[8] Heineken nl magazine