COMMERCIËLE WIJNVRAAGBAAK BIJ HEINEKEN? VRAGENVUUR Horecaondernemers kunnen bij Heineken niet alleen terecht voor bier, fris en gedistilleerd, maar ook voor een ruime keuze aan wijnen. En sinds kort is er een nieuwe 'wijnfunctie' in het leven geroepen: horeca sales support wijn. Falco Grütgen (22) is de eerste. Hij is in dienst van Oud Reuchlin Boelen, maar werkt voor Heineken. Wat doet een wijnkenner bij een bierbrouwer? Vanaf zijn Heer- lense werkplek legt Falco dat zelf uit. OPROEP HP Welke kwestie zou jij eens in Vragenvuur aan de orde willen stellen? Beslis mee! j Heikele zaken en dringende vragen zijn welkom bij redactie@heineken.nl Heineken nl magazine [23] "Ik ben een externe medewerker, in dienst van wijnimporteur Oud Reuchlin Boelen. Verder heb ik een marketing- achtergrond en bezit ik inmiddels een wijnbrevet. Klanten merken snel genoeg dat ik genoeg kennis heb en hen goed kan adviseren, en dan vinden ze het prima. Voor hen is het alleen maar fijn dat ze al hun drankproducten bij Heineken kunnen afnemen. Extra customer service, zeg maar. Mijn meerwaarde is dat horecaonder nemers bij mij meteen informatie kunnen krijgen. Ze hoeven niet eerst een afspraak te maken met een vertegenwoordiger." "Ja, het gaat me goed af. Ook al ben ik pas twee maanden actief in deze functie, de eerste positieve resultaten zijn al zichtbaar. Mijn functie is een pilot. Op dit moment wordt er gezocht naar meer collega's sales support wijn voor andere locaties in Nederland. Hoe het verder gaat? Ik ben er positief over, (lachend) we gaan met wijn meer leven in de brouwerij brengen!" "Het is een commerciële functie. Ik geef advies met het doel de verkoop van wijn te vergroten. Vooral aan klanten, maar ook aan medewerkers (horecavertegen- woordigers, accountmanagers horeca en verkooptelefonie). Een aantal horeca ondernemers heb ik rechtstreeks onder mijn hoede. Daarmee ondersteun ik mijn rayonmanager. Ik ben een echte wijnvraagbaak. Als gevraagde wijnen bijvoorbeeld niet leverbaar zijn, draag ik alternatieven aan. Dan zorg ik dat klanten snel proefflesjes krijgen. Ik organiseer verder bijvoorbeeld proeverijen op onze unit in Heerlen om zo relaties van Heineken die nog geen wijn afnemen, als klant te winnen voor wijn of om bij bestaande wijnklanten meer af te zetten."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2007 | | pagina 29