WestergasTerras
in Amsterdam
Voormalig softwareprogrammeur en
consultant Jelle Nijhuis (36) belandde
drie jaar geleden per toeval in de
horeca. Samen met zakenpartner Alex
Holmes (41) begon hij café-restaurant
WestergasTerras in de oude gasfabriek
in het Amsterdamse Westerpark. "Het
park is een culturele ontmoetingsplaats
en trekt steeds meer mensen."
Hoe staan de zaken?
Wat vind je het leukste aan jouw zaak?
Hoe zit het met de concurrentie?
Wat is je favoriete Heineken-product?
Welke relatie heb je met Heineken?
Wat zou Heineken mogen veranderen?
Wat maakt jouw dag helemaal goed?
"We zitten nog in de opstartfase. Zo willen we het over
dekte terras dichtmaken met glazen wanden. Dan krijg je
een serre en hebben mensen in de winter ook het gevoel
buiten te zitten. De faciliteiten van de twee nieuwe zalen,
WesterLiefde en WesterUnie, zijn ook net in gebruik.
Deze kun je, in combinatie met onze catering, afhuren
voor feesten, evenementen en club-events. Dat loopt al erg
goed, want we zijn tot het einde van het jaar volgeboekt."
"De locatie is uniek. Ons terras ligt in het groen en grenst
aan het water en ook het gebouw is bijzonder. Het behoort
tot het zogenaamde Westergasfabrieksterrein. De karak
tervolle oude gebouwen zijn groot industrieel erfgoed,
gerenoveerd en nu onderdeel van het Westerpark gewor
den. Een deel van deze gebouwen wordt verhuurd voor
tijdelijke, vooral culturele en multimedia evenementen.
Daarmee is het park een culturele ontmoetingsplaats en
dat trekt steeds meer mensen."
"Het park telt zes horecaondernemingen. Dat zou je
concurrentie kunnen noemen, maar dat voelt niet zo.
Als je tien uitzendbureaus bij elkaar zet, heeft dat een
aanzuigende werking op de markt. Dat gaat ook zo in de
horeca. Hoe meer er te doen is, hoe meer mensen erop
afkomen."
"Ik ben het meest gecharmeerd van Brand-bier, een mooi
kwaliteitsproduct."
"We hebben heel lang getwijfeld over wie onze bier
leverancier moest worden. Uiteindelijk hebben we voor
Heineken gekozen. Hans Buitelaar, onze contactpersoon
bij Heineken, gaf de doorslag. Brand is creatief, betrokken
en betrouwbaar. En wij zijn niet de enigen die dat vinden.
Collega-ondernemers zijn er ook zeer over te spreken."
"Niet veel, want we zijn tevreden. Maar het zou leuk zijn
als ze de leiding zouden nemen in een horecanetwerk
waardoor er meer informatie-uitwisseling komt. Ik denk
dat daar behoefte aan is en dat daarin voor Heineken een
grote rol is weggelegd."
"Een bomvol terras, zowel buiten als onder de luifel."
FEITEN EN CHFERS
De zaak van Jelle Nijhuis en Alex Holmes bestaat uit drie delen. Het WestergasTerras heeft een binnen- en buitenterras van bijna 500 vier
kante meter. Op de eerste verdieping ligt de WesterUnie, een grote zaal met een twaalf meter hoog plafond en een oppervlakte van 640
vierkante meter. Hier is plaats voor circa 800 gasten. De andere zaal, WesterLiefde, is met 230 vierkante meter en een plafond van acht
meter hoog een stuk knusser. De locaties zullen naar schatting jaarlijks 900 hectoliter Brand, Heineken en Heineken Extra Cold omzetten.
Heineken nl magazine [17]