Aan het einde van de lijn zet een robot de dozen met Tapvaten in een patroon op de pallets. De pallet gaat door een zogenaamde hoezengooier. Die krimpt de plasticfolie er om zodat er een compact geheel ontstaat dat tijdens het transport stabiel blijft. "Je moet weten waar hij de weg is kwijtgeraakt." Voor operator heeft de robot geen geheimen meer. "Sommige oudere collega's vinden het lastig werken met een robot. Die zijn gewend aan een palletiser die de flessen op een pallet zet. Ik had al met robots gewerkt voor ik kennismaakte met de Tapvat-lijn. Dat scheelt. Je moet even snappen hoe het werkt. Als een robot crasht moetje hem weer op het rechte pad krijgen. In het pallatisercenter staan acht palletisers, twee robots, zes hoezengooiers en zes stickerapparaten. Er komen hier niet alleen Tapvaten binnen, maar ook flessen. Vooral in het begin gaf de Tapvat-lijn wel extra werk. Op iedere tray Tapvaten zit een topvel dat moest worden gevouwen. Klinkt als handwerk, hè? Gelukkig hoefde dat alleen de eerste drie maanden. Dat is nu ook geautomatiseerd." HET OORDEEL VAN SUSAN VAN DE KRUIJS: "Goed om de nieuwe Tapvat-lijn te zien door de ogen van collega's die er dagelijks mee werken. Ook hier blijkt weer dat teamwork belangrijk is. Wat de computer betekent voor mensen op kantoor, dat betekent de Tapvat-lijn voor deze mensen in de brouwerij." Heineken nl magazine [23]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2007 | | pagina 23