Proeflokaal De Ridder, Rotterdam Astrid en Martin Jonkers kwamen altijd graag in Proeflokaal De Ridder. Ze werkten al in de horeca en fantaseerden erover hoe het zou zijn om zelf dit bijzondere barretje te runnen. Dertien jaar geleden kwam hun kans. Sindsdien werken ze hard, maar met veel plezier in het kleinste café van Rotterdam, met z'n speciale whisky's en klassieke uitstraling. Martin Jonkers (51) vertelt. Wat maakt jouw avond helemaal goed? Wat vind je zelf het leukste aan jouw zaak? Wat is je favoriete Heineken-product? Hoe bevalt het zakendoen met Heineken? Wat zou Heineken mogen veranderen? Met wie zou je wel eens het glas willen heffen? FEITEN EN CIIFERS "Dat het zo gezellig is datje niet het idee hebt datje werkt en aan het einde van de avond toch een hele goede kas kunt opmaken." "De diversiteit van het publiek. Er komen hier studenten, musici, kunstenaars en mensen uit het bedrijfsleven. Vooral gezellig zijn de 'cultuurmiddagen' die we maan delijks organiseren. Dan hebben we muzikanten, dichters of verhalenvertellers en zitten we altijd vol." "Als proeflokaal zijn we gespecialiseerd in whisky's. Het whiskypakket van Heineken vind ik prima, maar de hele exclusieve merken haal ik zelfbij een speciale slijterij. Vroeger hadden we Ridder-bier op de tap. Niet alleen de naam, maar ook de exclusieve uitstraling paste perfect bij ons. Helaas sloot die brouwerij. Wij wilden toen al graag met Brand verder, maar Heineken kwam met Amstel. Daar waren we tevreden mee, totdat we die nieuwe glazen kregen. Sinds november hebben we Brand. Niet zo perfect als Ridder, maar toch een hele goede second best." "Als leverancier is Heineken heel prettig. De spullen worden meestal afgeleverd door dezelfde jongens, die aardig zijn en goed werken. En als er iets is, kan ik altijd aan de bel trekken. Accountmanager Paul Woen komt ook regelmatig langs om te kijken hoe de zaken gaan." "Ik mis achtergrondinformatie over Brand. Amstel en Heineken hebben caféboeken, waarin hun rijke geschiede nis wordt verteld. Voor een exclusief merk als Brand moet er ook zoiets zijn, maar tot op heden heb ik niets ontvangen. Heineken wéét dat exclusiviteit ons handelsmerk is, dus ik vind het irritant dat ik zelf om dit soort dingen moet vragen." "Ik heb in 1986 meegedaan aan de Soundmix Show. Joop van den Ende was de producent. Met hem had ik een leuk contact. Vijf, zes jaar later - ik zong toen nog steeds - liepen we elkaar weer tegen het lijf. Hij herkende me meteen en reageerde heel spontaan. Sindsdien heb ik hem niet meer gezien, maar het lijkt me leuk om nog een keer iets met hem te drinken. Dan neem ik een Brand-bier. Whisky vind ik ook heel lekker, maar dat is toch een verraderlijk drankje." Proeflokaal De Ridder opende zijn deuren in 1968 en is sindsdien nauwelijks veranderd. Het houten interieur zorgt voor een klassieke uitstraling. De bar organiseert regelmatig whiskyproeverijen. Dan kun je voor €27,50 zes exclusieve whisky's en bijbehorende hapjes proeven. En één zondag in de maand wordt er een cultuurmiddag georganiseerd. Het etablissement biedt ruimte aan zo'n 40 gasten. Heineken nl magazine [19]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2007 | | pagina 19