'Iedereen weet dat
Limburgers van
lekker eten en
drinken houden'
Brand is geen bier voor de massa en wil
dat ook niet worden. Integendeel.
"Binnen het portfolio van Heineken is
het juist goed dat er een bier is voor het grote
publiek én een bier voor fijnproevers," aldus
brandmanager Mare Scholten. "We kunnen
daardoor prima samenwerken. In sommige
cafés zijn beide merken verkrijgbaar. De klant
kan dan zelf bepalen welk merk hij wil."
De communicatiestrategie van Brand, met de
oudste brouwerij van Nederland, leunt sterk
op de historie van het merk. Mare: "Brand
dankt zijn karakteristieke, frisbittere smaak
aan het authentieke recept én aan het feit dat
het bier nog steeds met Tsjechische hop wordt
gebrouwen. Maar laten we vooral ook het
Limburgse bronwater niet vergeten."
NIET TÉ TRENDY
Met de opkomst van lokale bieren de laatste
jaren heeft ook de verkoop van Brand een
stevige impuls gekregen. In de Randstad is het
bier zelfs een beetje hip geworden, maar Mare
waakt er angstvallig voor dat Brand té trendy
wordt. Ook in de provincies Groningen,
Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland
valt nog veel te winnen. Limburg daarentegen
is verantwoordelijk voor maar liefst de helft
van de nationale omzet van Brand. Reden om
de thuisprovincie speciale aandacht binnen
de sponsorstrategie te geven.
ECHTE GLAZEN
Eerst maar even over de nationale strategie.
De slogan luidt al enkele jaren: 'Brand, echt
bier sinds 1340'. Mare: "Wij krijgen een nieuwe
campagne, maar deze slagzin handhaven we,
omdat hij het merk precies de lading geeft die
we beogen. Hij geeft de historie van het merk
Heineken nl magazine [17]