Vrumona won dit jaar de Industributie Award.
Een belangrijke prijs, want hij wordt uitge
reikt door de retailbranche. Door de klant
zelf dus. Hoe win je zo'n prijs? Vertegenwoor
digers van de trotse winnaar vertellen.
Wie: Isabelle Spindler-Jacobs
Wat: directeur Thuisver-
bruik, Vrumona
Gewonnen dankzij:
"Onze goede mensen"
Wie: Marc van Beerendonk (37)
Wat: Tot 1 januari 2007 space
manager (Trade Marketing),
nu accountmanager
Gewonnen dankzij: "Mee
denken met onze klanten"
Isabelle: "Deze prijs bewijst dat de verbeteringen die we de
afgelopen jaren hebben doorgevoerd, zijn aangeslagen. Dat
hebben we te danken aan onze goede mensen. Om te begin
nen het topteam van accountmanagement, dat in staat is een
goede match te maken tussen de belangen van Vrumona en
de belangen van de retailers. Dan is er de Supply Chain, die
beter op de logistieke wensen van de retailers inspeelt.
Ook Trade Marketing heeft zijn visie aangescherpt en die
ook voelbaar gemaakt naar de klant. Zo hebben de space
managers - altijd in overleg met het accountmanagement -
de afgelopen jaren hun relatie met de retailers uitgebouwd.
Onze klanten zien ons als een objectieve en betrouwbare
partner.
Naast de prijzen voor de verschillende categorieën, was er
ook een overall beoordeling. In 2006 stonden we nog op de
53e plaats. Dit jaar zijn we gestegen naar de 23e plaats.
Ik zie voor de toekomst nog genoeg
groeimogelijkheden. Dus volgend
jaar wellicht weer een Industri
butie Award én een plek in de
top tien? Dat moet haalbaar
zijn."
Mare "Bij Vrumona hebben we kennis van de hele categorie
'frisse dranken'. En dat is ook wat ons onderscheidt van de
concurrenten. Retailers hebben vaak veel verstand van
supermarkten, maar minder kennis van de specifieke pro
ductgroepen. Daarbij kunnen we hen de helpende hand
bieden. Tot voor kort was ik als space manager heel direct
betrokken bij onze klanten. Vanuit die functie - sinds een
aantal jaren een vast onderdeel van Trade Marketing - gaf
ik advies over de inrichting van de schappresentatie op het
gebied van frisdranken en sappen. Daarbij keek ik niet alleen
naar onze eigen merken, maar naar het hele frisse dranken
segment. Zo scoorde bijvoorbeeld Jumbo te laag in het
segment kleinverpakkingen, omdat veel klanten naar de
prijsvechters Aldi en Lidl trokken. Toen hebben wij een
zogenaamd 'Aldinatief plan' bedacht. De onderkant markt-
producten kregen een meer nadrukkelijke plaats in het schap,
een signaal dat klanten niet naar de prijsvechters hoefden.
Zo zoek je als space manager voortdurend naar aansluiting
tussen wat wij kunnen bieden met onze merken en dat wat
de retailers willen binnen de formule van hun supermarkten.
Er is een duidelijke vertrouwensbasis tussen ons en onze
klanten en die is beloond met deze uitzonderlijke prijs.
Dat voelt toch wel als een kroon op het werk."
Heineken nl magazine [19]