Restaurant
Het Heimwee, Nijmegen
KLANT
Met jarenlange ervaring op zak deden
Pim en Simone Ansink (allebei 33 jaar)
waar ze altijd van droomden: ze kochten
hun eigen restaurant. Sinds een halfjaar
zijn ze trotse eigenaren van 'Het Heimwee'
in Nijmegen. "Bij het weggaan, zeggen
we tegen onze gasten: hopelijk wordt u
morgen met een Heimweegevoel wakker."
Waarom is jullie restaurant het leukste
in de wijde omtrek?
Wat vind je zelf het leukst?
Wat is jullie favoriete Heineken-product?
Bevalt het zakendoen met Heineken?
Hebben jullie een advies voor de
directie van Heineken?
Met wie zou je wel eens het glas willen heffen?
[10] Heineken nl magazine
FEITEN EN CIIFERS
'Het Heimwee' heeft een Frans georiënteerde keuken met een wereldse inslag. Er wordt graag gewerkt met
streekproducten. Maximaal kunnen er 55 tot zestig gasten eten. Een ster halen is niet belangrijk. Kwaliteit en
tevreden gasten wel. Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 18.00 uur.
"Om de huiskamersfeer. Het is een oud pand met een
warme uitstraling. We kwamen er binnen en het voelde
meteen helemaal goed. En ons team is jong: onze chef is
pas 25 jaar. We zijn allemaal enthousiast en hebben hart
voor onze zaak."
"Dat we gasten echt een welkom gevoel geven. Het zit 'm in
kleine dingen: aan tafel uitleg geven over de wijn bijvoor
beeld. Pim of ik laten mensen altijd even persoonlijk uit als
ze weggaan. Ze hebben het gevoel bij iemand thuis te zijn
geweest. Zelf missen we dat welkome gevoel nog wel eens
als we buiten de deur eten."
"Brand Urtyp. 's Avonds als we klaar zijn, drinken we met
z'n allen een glas Urtyp. Vaste prik."
"We hebben ze zelf binnengehaald, omdat we zulke goede
ervaringen hadden vanuit Amsterdam. Sander Kuip, onze
accountmanager, denkt echt mee. Midden in de verhuizing
belde hij maandagochtend op of we nog iets wilden bestel
len. Daar was ik heel blij mee, want in alle drukte waren
we dat gewoon vergeten. En heel belangrijk: contact met
Heineken is geen eenrichtingverkeer. Sander belt regelma
tig of komt even langs."
"Blijf altijd trots op je vak en enthousiast over je product."
"Met al ons personeel, op het succes van de afgelopen vijf
maanden. Ze hebben het zo goed gedaan!"