Rederij Doeksen René van der Steen is hoofd Facilitair Bedrijf van TSM Catering, onderdeel van Rederij Doeksen in Harlingen. Hij is verantwoordelijk voor alle gastenverblijven op de boten die naar Terschelling en Vlieland varen. "Werkelijk alle soorten mensen komen aan boord. Die verscheidenheid maakt het juist zo leuk!" Hoe gaan de zaken? Zitje zelf veel op de boot? Kunnen passagiers op alle boten bier drinken? Hoe is je relatie met Heineken? Wat zou je Heineken adviseren? FEITEN CIIFERS - Heineken nl magazine [15] "Per 1 oktober is de winterdienstregeling weer ingegaan. Vooral september was nog een goede maand, zo aan het eind van ons seizoen. Na alle regen in augustus wilden mensen even lekker genieten van het mooie weer." "Ik vaar iedere week een of twee keer mee. En elke dag kom ik op de boten als ze in de haven liggen. Om lopende zaken door te nemen bijvoorbeeld." "Op de sneldienst is geen eten en drinken aanwezig, dus ook geen bier. Daar blijven passagiers ook op hun plaats zitten tijdens de vaart. Op de overige boten is een horecagelegen heid waar we kelderbier, fustbier of flesbier verkopen. Tot groot genot van bijvoorbeeld voetbalelftallen die iets te vieren hebben na een wedstrijd op Terschelling. We hebben sinds kort ook een eetcafé aan wal in Harlingen, Promenade. Ook daar tappen we Heineken." "Heel goed. De mensen met wie ik te maken heb, zijn heel flexibel en kennen onze specifieke bedrijfsvoering. Als ik bijvoorbeeld een storing in de apparatuur heb, moet er ade quaat gewerkt worden. Óf het moet snel verholpen kunnen worden terwijl we aan wal liggen, óf een monteur moet mee aan boord. Ook dat moeten we dan goed uitkienen, want zo iemand moet met een kerende vaart nog mee terug kunnen. We hebben nou eenmaal te maken met strakke vaarschema's." "Blijf zo flexibel. Blijf denken aan de kwaliteit. En houd de prijzen op een normaal niveau. Elk dubbeltje erbij, moeten wij ook doorberekenen, anders wordt de marge te klein. En sinds de invoering van de euro liggen de prijzen van de horeca toch al zo onder vuur." Rederij Doeksen vaart met vijf boten. De grootste is het ms Friesland voor 1750 passagiers. Wil je zo snel mogelijk overvaren? Neem dan de sneldienst: ms Koegelwieck. De rederij heeft 170 vaste medewerkers en 70 oproepkrachten. Op jaarbasis drinken passagiers in totaal 515 hectoliter bier en 600 hectoliter Vrumona-frisdranken. Op het ms Friesland en het ms Vlieland is dat kelderbier, op de overige boten fles- en fustbier.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2006 | | pagina 27