PAUL BLEIJS
NIEUWE
BEDRIJFSLEIDER IN
'S-HERTOGENBOSCH
02
03
Hoe ga jij Godfried
doen vergeten?
Wat is je plan?
Hoe wil jij na deze
functie herinnerd
worden?
Na vijftien jaar voor Heineken in het
buitenland te hebben gewerkt en tien
keer verhuisd te zijn, is Paul Bleijs terug
in Nederland. Hij volgde Godfried Meijer
op als bedrijfsleider in 's-Hertogenbosch.
I
I
SË»ïi!;
m.
"We gaan Godfried zeker niet doen
vergeten in 's-Hertogenbosch. Met mijn
aantreden begint een nieuw hoofdstuk
in hetzelfde boek, kun je eerder zeggen.
In dit boek gaat het om verbeterproces
sen en aanpassingen van organisaties
om beter te presteren met de huidige
kennis en mogelijkheden.
Het is duidelijk dat Godfried met zijn
markante persoonlijkheid in het vorige
hoofdstuk de rol van 'verandermanager'
heeft gespeeld. Het nieuwe hoofdstuk zal
zeker nieuwe veranderingen brengen.
Immers, stilstand is achteruitgang.
Onze omgeving verandert en wij moeten
daarin mee."
"Mijn opdracht is de klus de komende
jaren door te zetten. De ingezette
strategie te blijven volgen en te zorgen
dat die ingebed wordt in de hele
Bossche organisatie. Een groot gedeel
te van de reorganisatie is doorgevoerd.
We gaan nu verder de puntjes op de i
zetten, om het maximale uit de
organisatie te halen. Er zijn nog
mogelijkheden om de operationele
performance te verbeteren. En daar
naast wil ik veel aandacht besteden aan
het functioneren van de teams en
managementsystemen. Gelukkig zitten
hier heel sterke teams die je niet hoeft
te vertellen hoe het werkt in de
brouwerij."
OPROEP
Welke kwestie zou jij wel eens in Vragenvuur aan de orde willen stellen? Beslis mee!
Heikele zaken en dringende vragen zijn welkom bij Heinekennlmagazine@heineken.nl.
"Als een succesvolle peoplemanager.
Toen ik aan mijn baan in Frankrijk
begon, gingen de vakbonden de derde
dag al staken. Het is me gelukt een
werkbare relatie met ze op te bouwen,
gebaseerd op wederzijds respect.
Als me dat hier met de medewerkers
ook lukt, ben ik blij. En werkinhoudelijk
hoop ik dat wij als brouwerij een
voorbeeldfunctie zullen krijgen, het
voorbeeld van World Class Perfor
mance worden voor andere hoogcom-
plexe brouwerijen."
Heineken nl magazine [23]