REORGANISATIE BROUWEN Waarom een Is er voor alle mede werkers een plek? Hoe gaat Brouwen verder? Vlak voor de zomer gaf de Ondernemingsraad een positief advies over de reorganisatie van Brouwen in Zoeterwoude. Inmiddels wordt er al enkele jaren over de veranderingen gepraat. Hoe zat het ook alweer? We vroegen het manager Brouwen Erwin Rosens. "Vergeleken met andere brouwerijen werken wij te weinig efficiënt, de kosten zijn te hoog in verhouding tot wat we maken. Dit is dus een inhaalslag om straks weer in de top te kunnen mee draaien en tot de beste brouwerijen ter wereld te behoren." "Doordat we al zo lang weten dat deze reorganisatie eraan komt, hebben veel collega's van de kans gebruik kunnen maken om naar een andere functie te solliciteren, of gebruik te maken van een vervroegde uitdiensttreding- regeling. Helaas is dit niet voor iedereen gelukt en dat betekent dat wij afscheid van een aantal collega's zullen moeten nemen. Zij komen in de SBR regeling." "Straks doen we het werk met minder, maar wel met hoger opgeleide mensen. Er wordt veel geautomatiseerd, bijvoorbeeld de analyse van de helderbiertanks. Doordat wij gebruik gaan maken van moderne communica tietechnieken, is het mogelijk de energieafdeling op afstand te bedie nen. Hierdoor hoeft er niet continu iemand van de Energiedienst aanwezig te zijn." OPROEP Welke kwestie zou jij wel eens in Vragenvuur aan de orde willen stellen? Beslis mee! Heikele zaken en dringende vragen zijn welkom bij Heinekennlmagazine@heineken.nl. Heineken nl magazine [23]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2006 | | pagina 23