De Golfslag in Scheveningen Guido Venema, eigenaar van strandtent De Golfslag, is moe. Moe, maar vrolijk. Het is zomer en hij maakt lange dagen. In het voorseizoen was het lang veel te koud, maar uiteindelijk werd het toch zomer. Voor Venema mag de zon iedere dag schijnen, want dan gaan de zaken goed. FEITEN CIIFERS Hoe staan de zaken? "Begin mei was het al even mooi weer. Dan is het hier meteen druk. Vooral in het weekend. Daarna kwam die koude periode waar maar geen einde aan leek te komen. Maar daarna liep het weer storm. Ten opzichte van vorig jaar draai ik in de plus." Wat maakt jouw zaak de beste in de wijde omtrek? "Ik denk de sfeer, de service en de snelheid. Hier hoef je geen halfuur te wachten op een drankje. Ik heb een heel leuk en goed op elkaar ingespeeld team. En wij zijn in de wijde omtrek de enige met Brand-bier op de tap. Een bewuste keuze, want Brand staat voor kwaliteit. Urtyp van Brand vind ik zelf het lekkerst." Hoe zit het met de concurrentie? "Ik heb geen concurrenten, maar concullega's. We kennen elkaar hier allemaal en de sfeer is onderling fantastisch. Aan het einde van het seizoen hebben we altijd een eindejaarsfeest." Wat vind je belangrijk bij het zakendoen? "De doelstelling is altijd: geld verdienen. Dikke punt. Maar de vraag is hoe. Ik zie succes als een combinatie van factoren. Je doet het goed als je gasten en je personeel tevreden zijn en jij er zelf ook een boterham aan verdient. Dat is ook het leuke van ondernemen. Verder is het een voort durend zoeken naar manieren om de kosten te beperken en de winst te vergroten." Hoe is je relatie met Heineken? "Heel goed. Ze staan altijd voor je klaar: zeven dagen per week, 24 uur per dag. Als het regent gaat er in een weekend misschien één fust door, bij mooi weer twaalf tot vijftien. Dan is het heel prettig te weten dat je op je leverancier kunt rekenen." Waaraan kun je je mateloos ergeren? "Aan klanten die je mensen bij 30 graden Celsius uitkafferen omdat ze heel even moeten wachten. Of die fluiten en knippen met hun vingers. Mijn personeel is mijn alles, dus het komt wel eens voor dat ik iemand mijn terras afgooi." Guido Venema is eigenaar-exploitant van De Golfslag in Scheveningen. Een gezellige strandtent met een mediterraan tintje. Zijn terras telt 450 stoelen. Daar kunnen mensen gaan zitten om iets te eten of alleen te drinken. In totaal bestaat zijn team uit 40 mensen, van wie de meesten tijdens het seizoen als uitzendkracht werken. Er staan vier mensen fulltime op de loonlijst, ook als De Golfslag in de winter vier maanden dicht gaat. Heineken nl magazine [19]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2006 | | pagina 19