Van
marketeer
tot
regiodirecteur
'Ik ben op hem
afgestapt en heb
hem gevraagd of
hij iemand zoals
ik kon gebruiken'
Jacobs tip
n i villain mil ir I V
Is:
regiodirecteur HB Rijnland (Noordwijk)
sinds april 2005
Vrije tijd:
studeren, wielrennen
Opleiding:
Rechten WO
Werkt bij Heineken sinds:
medio 2000
Zou heel graag:
"Een grote organisatie willen leiden,
weer meer willen reizen."
VROEGER
"Zes jaar geleden ben ik gestart bij
Heineken. De eerste uitdaging was om
van Brand-pilsener een premiummerk
te maken. Ik was junior brandmanager
in een team van vijf man en wij kregen
twee jaar de tijd om dat te realiseren. In
dit traject kwam ik in aanraking met de
horecaorganisatie van Brand."
DE OMMEZWAAI
"Na tweeënhalf jaar stond het 'nieuwe'
merk Brand en kon ik gaan nadenken
over een volgende stap. Ik wilde dol
graag verder werken bij Horeca. De
groep die ik tot dan toe had ontmoet was
klein, maar gepassioneerd. Daar wilde ik
graag in werken.
Eind 2003 startte een nieuwe manager
Horeca. Ik ben op hem afgestapt en heb
hem gevraagd of hij iemand zoals ik kon
gebruiken. Nou, daar wist hij wel wat op.
Hij zette me aan het werk als project
manager, met de opdracht om een uni
forme werkwijze op alle vestigingen te
realiseren. Geen gemakkelijke opdracht,
meer een soort proeve van bekwaam
heid. Nadat dit succesvol was verlopen,
kreeg ik deze baan aangeboden.
Ik ben nog jong, marketeer, jurist. Maar
nog géén verkoper. Wel had ik als pro
jectmanager elf man moeten aansturen
en dat vond ik erg leuk. Dat het in deze
functie goed gaat, komt met name door
het team dat om me heen staat. Het
enthousiasme van mijn collega's in
Noordwijk werkt aanstekelijk. Het is
inspirerend om te werken met collega's
die succesvol willen zijn. Senior collega's
wijden me in in de kneepjes van dit vak.
Zo krijg ik tips over financieringen, maar
ook over leidinggeven."
HET VERSCHIL
"Het grootste verschil met mijn vorige
baan is dat ik nu operationeler ben. Elke
ochtend loop ik via het magazijn langs
onze producten en heb ik contact met
alle collega's. Daar geniet ik van."
Heineken nl magazine [17]
"Volg je intuïtie, ook al lijkt
de toekomst onzeker. En zorg dat er
een goed team om je heen staat."
HET OORDEEL VAN TJEERD DEN OS:
"Goed om te lezen dat het loontje
idealen na te streven én dat ze ook
binnen Heineken gerealiseerd kun
nen worden! Toevallig sta ik op de
drempel van een nieuwe baan, wat
voor mij ook een 'ommezwaai' is.
Hierdoor spreken deze verhalen mij
nog meer aan."