'Tijdens Koningin
nedag stel ik andere eisen
dan wanneer ik in een café
om een biertje vraag'
'Bij Verpakken
hebben we een moeilijke
tijd achter de rug; dat
heeft ons groene hart
wel geraakt, ja'
'Meneer
Heineken zei het 25 jaar
geleden al: "Bestel geen
biertje, bestel een
Heineken"
[6]
Heineken nl magazine
CiLé i iiKiIïKRgn m^tnaaazmc
Arco: "En daar had hij natuurlijk gelijk in. Maar hoe goed ons
product ook is, bedenk wel dat vooral de barkeeper bepalend
is voor de bierbeleving van de klant. En sommigen maken
daar een potje van."
Fabiënne: "Het erge is dat veel consumenten dat accepteren.
Laatst kreeg ik in een café zo'n slecht getapt glas Heineken
geserveerd, dat ik het heb teruggestuurd. Maar de meeste
mensen durven dat niet."
Arco: "Veel consumenten hebben er ook onvoldoende oog
voor. Heineken zou ze in dat opzicht misschien wat beter
kunnen opvoeden."
Fabiënne: "Het hangt er natuurlijk ook van af waar je bent:
tijdens de topdrukte van Koninginnedag stel ik andere eisen
dan wanneer ik normaal in een café om een biertje vraag.
Dan moet de bierbeleving gewoon goed zijn. Maar dat stelt
wel eisen aan het vakmanschap van de ondernemer."
AAN DAT VAKMANSCHAP WORDT GEWERKT IN DE
MASTERCLASSES. WAT VINDEN WE DAARVAN?
Katja: "Van klanten hoor ik enthousiaste verhalen over de
masterclasses."
Arco: "Ik had de indruk dat de aandacht in die masterclasses
vooral uitging naar technische en financiële aspecten. Maar
dat is dus niet zo? Prima, want bierbeleving draait juist om
het opbouwen van een emotionele binding met het product."
Fabiënne: "Die masterclasses zijn ook in het belang van de
horecaondernemers zelf. Ze zouden zich moeten realiseren
dat mensen graag iets meer neertellen voor kwaliteit. Dat heb
ik zelf ook: als de bierbeleving in de horeca goed is, vind ik
het helemaal niet erg om iets meer te betalen. Maar ik gruw
ervan als ik een slecht product krijg voorgeschoteld."
Huib: "Bierbeleving is ook belangrijk omdat consumenten
steeds minder merkvast zijn. Dus die masterclasses zijn slim,
want met goede bierbeleving kun je klanten ook binden - ook
als mensen minder merktrouw worden."
Gerrit: "Gelukkig hoeven wij het niet van één merk te hebben,
we hebben er genoeg in huis. Maar bierbeleving is inderdaad
belangrijk."
DRAGEN DE NIEUWE GLAZEN DAARAAN BIJ?
Fabiënne: "Bijna alle klanten willen zo snel mogelijk overstap
pen - we komen zelfs glazen tekort. Maar ondanks de leve
ringsproblemen blijven de meeste klanten heel enthousiast."
Huib: "Ik vind het leuk dat alle medewerkers een set glazen
hebben gekregen. Ook collega's stellen het heel erg op prijs.