NIEUWE DIRECTEUR HNS:
WIGGERT DEELEN
VRAGENVUUR
Blij om terug te zijn
op het oude nest?
Wat ga je als eerste
aanpakken?
Hoe zie je de
toekomst van HNS?
Nederland en Afrika wisselen elkaar af in
zijn carrière bij Heineken; tien jaar werkte
hij bij de brouwerijen in 's-Hertogenbosch en
Zoeterwoude, bijna drie jaar in Ghana en de
laatste vier jaar in Nigeria. Op 1 oktober
begon Wiggert Deelen als Managing Director
Heineken Nederland Supply. Een hernieuwde
kennismaking.
"Ja, blij en ook een beetje trots. Trots
dat ik zo'n verantwoordelijkheid krijg.
Mijn rol is nu duidelijk anders en ik
moet eraan wennen dat mijn woorden
onder een vergrootglas worden
bekeken. Aan de andere kant is het een
groot voordeel dat mensen weten hoe
ik in elkaar zit. Ik hoop dat mensen me
herkennen als dezelfde Wiggert van
vroeger, en me ook zo blijven benade-
"We opereren in markten met weinig
rek en moeten dus scherp op de kosten
letten. Door diezelfde marktomstan
digheden is de vraag naar nieuwe
producten groot. HNS is met beide
zaken reeds volop bezig en ik zal de
lijn doortrekken. Productiviteit
verhogen speelt daarbij een grote rol,
maar ook betrouwbaarheid van
productie. Ons product moet perfect
zijn en levertijdbeloftes moeten we
nakomen. Het verbeteren en op
constant niveau houden van de
prestaties van de verpakkingslijnen is
voor dit laatste van het hoogste belang.
Dat gaan we doen met behulp van
Total Productive Management (TPM)."
OPROEP
Welke kwestie zou jij wel eens in Vragenvuur aan de orde willen stellen? Beslis mee!
Heikele zaken en dringende vragen zijn welkom bij Heinekennlmagazine@heineken.nl.
"HNS heeft onder leiding van Mare
Gross veel vooruitgang geboekt. Het is
hier nu zakelijker en dat was ook
nodig. Toch zie ik ook meer trots dan
vroeger. Niet alleen op het product,
maar ook op hoe we de dingen doen
en de resultaten die ermee behaald
zijn. Er is nog een behoorlijk lange weg
te gaan. We zijn er nog lang niet, maar
ik ga verder op de ingeslagen weg. Er
zijn genoeg voorbeelden van brouwe
rijen die het slimmer doen dan wij, en
het is nodig en heel goed mogelijk om
mee te doen in de voorhoede."
Heineken nl magazine [23]