Sinds 10 oktober drinkt
Nederland bier uit de nieuwe
glazen van Heineken, Amstel
en Brand. Dat betekent dat
vertegenwoordigers en account
managers langs vele horeca
ondernemers reden om de
nieuwe glazen te presenteren.
HET OORDEEL VAN JOHAN MERBIS
"Het is leuk om te lezen dat deze vertegenwoor
digers zich zo verantwoordelijk voelen voor hun
product en voor de manier waarop het bier aan
de klant wordt geserveerd. Dat maakt indruk!"
Frank: "De horecaondernemers reageerden enthousiast op
de nieuwe glazen. Van de twintig horecazaken die ik in een
week heb bezocht, was er maar één die niet wilde meedoen."
Richard: "Ze willen allemaal graag omruilen, maar twee
derde wacht nog even. Ze willen eerst kijken wat de rest
doet. In het centrum van Maastricht zit iedereen dicht op
elkaar en zet men niet graag de eerste stap."
Jan-Willem: "Van de dertig zaken deden er 25 meteen mee.
Drie klanten zijn verenigingen en die moeten eerst overleg
gen met hun leden. Twee zaken waren ronduit negatief. Maar
de consument wil meer te kiezen hebben, dat is een maat
schappelijke ontwikkeling. Met de nieuwe glazen, in small,
medium en large, kan dat. Verder krijgt de horecaonder
nemer een kwalitatieve uitstraling dankzij de nieuwe glazen.
De Galaxy van Heineken wordt zeer positief ontvangen. 'Een
stoer glas', hoor ik vaak."
Frank: "Wij zeggen het zo: met de nieuwe glazen vergrootje
de herkenbaarheid van het merk, je benadrukt de kwaliteit
van een vers getapt biertje en je biedt meer keuze. Nog een
pluspunt is dat we het nieuwe glasservies de helft goedkoper
aanbieden."
Richard: "Wij doen het hier ook zo, maar in Maastricht draait
het om het zeer populaire fluitje. Dat heeft nu een tapmaat
(schuimkraag-red.) van 22 cl. Het was altijd 18 cl. Aangezien
het fluitje door Brand is uitgevonden, roepen de Limburgers
nu: 'Er is al genoeg veranderd, kom niet aan ons piepke!' Het
ligt dus een beetje gevoelig."
Jan-Willem: "Niet overal, denk ik, want het oude fluitje was
het moeilijkste glas om in te tappen. Het nieuwe fluitje is wat
ruimer en geeft veel minder tapverlies en overtollig schuim.
Maar het klopt dat horecaondernemers niet iets door de strot
geduwd willen krijgen. Daar moetje rekening mee houden."
Heineken nl magazine [21]