'Als je bij een alcohol-
producerend bedrijf werkt,
zitje dichter bij het vuur'
VOOR MEDEWERKERS: HET ALCOHOLBELEID
Floor van Griensven is werkzaam op de afdeling Arbeids
zaken. Zij werkt aan de modernisering van het handboek P&O
van Heineken, waarin diverse (bestaande) regelingen en
arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. In dat handboek zullen
onder meer de speerpunten van het alcoholbeleid worden
omschreven. Eén van de speerpunten is bijvoorbeeld de
verantwoorde consumptie van bier bevorderen en daarmee
ongepast drinkgedrag en drankmisbruik voorkomen. "Ik denk
dat iedereen wel weet hoe je verantwoord met alcohol moet
omgaan en datje bijvoorbeeld geen bier kunt drinken als je
aan het werk bent. Maar werk je bij een alcoholproducerend
bedrijf, dan zitje net wat dichter bij het vuur en is een
duidelijk alcoholbeleid belangrijk. Maar het is zeker niet zo
dat het alcoholbeleid is opgesteld omdat er zoveel (onverant
woord) gedronken wordt. Heineken neemt als werkgever
gewoon haar verantwoordelijkheid! Verantwoorde consump
tie begint bij jezelf. Onze medewerkers zijn ambassadeurs van
Heineken. Op het werk gelden bepaalde voorschriften, maar
wij vinden het ook belangrijk dat het 'verantwoord genieten'
er zo ingebakken zit, dat ook privé op een verstandige manier
wordt omgegaan met alcohol."
Voor volgend jaar staan Enjoyheinekenresponsibly-sessies op
stapel. De medewerkers zullen dan worden bijgepraat over de
leuke en minder leuke kanten van het product. En dus krijgen
ze bijvoorbeeld tapinstructies maar ook horen ze hoe je
verantwoord van een biertje hoort te genieten. Zelf is Floor al
'goed bezig': "Ik drink graag een biertje, maar wel met mate!"
Heineken nl magazine [15]