'Als je bij een alcohol- producerend bedrijf werkt, zitje dichter bij het vuur' VOOR MEDEWERKERS: HET ALCOHOLBELEID Floor van Griensven is werkzaam op de afdeling Arbeids zaken. Zij werkt aan de modernisering van het handboek P&O van Heineken, waarin diverse (bestaande) regelingen en arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. In dat handboek zullen onder meer de speerpunten van het alcoholbeleid worden omschreven. Eén van de speerpunten is bijvoorbeeld de verantwoorde consumptie van bier bevorderen en daarmee ongepast drinkgedrag en drankmisbruik voorkomen. "Ik denk dat iedereen wel weet hoe je verantwoord met alcohol moet omgaan en datje bijvoorbeeld geen bier kunt drinken als je aan het werk bent. Maar werk je bij een alcoholproducerend bedrijf, dan zitje net wat dichter bij het vuur en is een duidelijk alcoholbeleid belangrijk. Maar het is zeker niet zo dat het alcoholbeleid is opgesteld omdat er zoveel (onverant woord) gedronken wordt. Heineken neemt als werkgever gewoon haar verantwoordelijkheid! Verantwoorde consump tie begint bij jezelf. Onze medewerkers zijn ambassadeurs van Heineken. Op het werk gelden bepaalde voorschriften, maar wij vinden het ook belangrijk dat het 'verantwoord genieten' er zo ingebakken zit, dat ook privé op een verstandige manier wordt omgegaan met alcohol." Voor volgend jaar staan Enjoyheinekenresponsibly-sessies op stapel. De medewerkers zullen dan worden bijgepraat over de leuke en minder leuke kanten van het product. En dus krijgen ze bijvoorbeeld tapinstructies maar ook horen ze hoe je verantwoord van een biertje hoort te genieten. Zelf is Floor al 'goed bezig': "Ik drink graag een biertje, maar wel met mate!" Heineken nl magazine [15]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 15