'Bij onze Japanse collega's zagen we wat écht efficiënt werken is' zaterdag zondag SEPT 2005 SEPT 2005 Heineken nl magazine [11] HET OORDEEL VAN BREGJE VAN BEEK "Dit artikel vond ik prettig leesbaar omdat het in de vorm van een reisverslag geschreven is. Interessant om te lezen dat Heineken-mede- werkers in Japan konden zien hoe TPM in de praktijk wordt toegepast." KOFFER KWIJT EN ETEN MET STOKJES Na wat perikelen met de NS ontmoetten we op Schiphol onze gids en tolk Emiko. Elf uur vliegen later arriveerden we 's ochtends om kwart over acht op Narita, de internationale luchthaven van Tokio. Omdat er geen rechtstreekse busver binding was met ons hotel, legden we een gedeelte af per taxi. Er moest nogal wat bagage in de kofferbak en daarom liet een van de taxichauffeurs de klep open. Dat ging niet helemaal goed: bij aankomst ontbrak de koffer van Leo. Gelukkig kwam de verkeersregelaar van het hotel al snel met de koffer aanrennen. Diezelfde dag nog gingen we de stad verkennen en wandelden onder andere door de Japanse evenknie van het Vondelpark. Het Kirin-biertje smaakte er best. 's Avonds werden we in het restaurant zeer luidruchtig begroet door het bedienend personeel. Heel gebruikelijk, volgens tolk Emiko. Ze legde ons ook de eetgewoontes uit en bestelde kleine bordjes met lokale gerechten die wij met stokjes probeerden te eten. Dat viel nog niet mee! 17 18 i

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 11