'Bij onze
Japanse collega's
zagen we wat
écht efficiënt
werken is'
zaterdag
zondag
SEPT 2005
SEPT 2005
Heineken nl magazine [11]
HET OORDEEL VAN BREGJE VAN BEEK
"Dit artikel vond ik prettig leesbaar omdat het
in de vorm van een reisverslag geschreven is.
Interessant om te lezen dat Heineken-mede-
werkers in Japan konden zien hoe TPM in de
praktijk wordt toegepast."
KOFFER KWIJT EN ETEN MET STOKJES
Na wat perikelen met de NS ontmoetten we op Schiphol onze
gids en tolk Emiko. Elf uur vliegen later arriveerden we
's ochtends om kwart over acht op Narita, de internationale
luchthaven van Tokio. Omdat er geen rechtstreekse busver
binding was met ons hotel, legden we een gedeelte af per taxi.
Er moest nogal wat bagage in de kofferbak en daarom liet een
van de taxichauffeurs de klep open. Dat ging niet helemaal
goed: bij aankomst ontbrak de koffer van Leo. Gelukkig kwam
de verkeersregelaar van het hotel al snel met de koffer
aanrennen.
Diezelfde dag nog gingen we de stad verkennen en wandelden
onder andere door de Japanse evenknie van het Vondelpark.
Het Kirin-biertje smaakte er best. 's Avonds werden we in het
restaurant zeer luidruchtig begroet door het bedienend
personeel. Heel gebruikelijk, volgens tolk Emiko. Ze legde ons
ook de eetgewoontes uit en bestelde kleine bordjes met lokale
gerechten die wij met stokjes probeerden te eten. Dat viel nog
niet mee!
17
18
i