Hajo de Wilde (38)
Ans van der Logt (47)
is accountmanager Retail vanuit
Zoeterwoude. Zijn tapadvies aan
caféhouders: "Haal zo'n glas na
tappen onder de kraan vandaan!"
bewaakt de zalenplanning van de
Heineken Experience. Zij snapt heel
goed waarom Heineken dit najaar
zoveel nadruk legt op de tapbeleving:
"Een schuimkraag die aanvoelt als
luchtige cake... heerlijk toch?"
Heineken nl magazine [7
"Waar ik me aan stoor? Aan
het verkeerde glas, het ver
keerde viltje, het dwang
matige getik van de spatel
tegen een bierglas en het
nadruppelen van de bier
kraan in een vers getapt
biertje waardoor het schuim
stukslaat. Haal zo'n glas na
tappen meteen onder de
kraan vandaan! Het hangt
een beetje af van de omstan
digheden, maar in principe
zeg ik er iets van. Dat is toch
je plicht. Het wordt altijd
sportief opgenomen achter
de bar. De horeca beseft
ook wel dat de tapbeleving
belangrijk is. Sprankelend,
goed op temperatuur, perfect
schoongespoelde glazen, een
goede bijt met een iets bolle
schuimkop en voor de rest
zit het vooral tussen je oren,
zoals zo veel dingen. Thuis
in mijn flat staat natuurlijk
BeerTender. Hij tapt even
lekker als een bierpomp in
het café."
"Ik zal een kastelein niet
gauw aanvallen op zijn bier.
Zo'n type ben ik niet. En als
een Heineken-biertje in een
Amstel-glas zit, ach, dan zeg
ik het later even tegen de
vertegenwoordiger. Ik stoor
me alleen geweldig aan lip
penstift op het glas. Ja, dan
gaat zo'n biertje wel terug.
Maar in het algemeen is de
tapbeleving in de horeca
behoorlijk verbeterd. Mede
dankzij Heineken, volgens
mij. En thuis ook, natuurlijk.
Mijn man is een fan van
Heineken en wilde meteen
BeerTender op het aanrecht.
Heerlijk. Zeven graden
Celsius en een schuimkraag
die aanvoelt als luchtige
cake. Nu kan iedereen thuis
tappen. Ik tap ook wel eens in
de Experience, maar alleen
glas voor glas. Anders gaat
het te snel. Zo'n rits glazen
in je arm, dat lukt mij niet.
Dan zeggen de collega's: 'Nou
Ans, ga jij maar weer naar je
kantoor'."