Marc Huijgens (43) en Josemieke Crebolder (35) zijn getrouwd en sinds 12,5 jaar eigenaar van Café M'n Tante in Den Bosch. Die naam is nog steeds goed voor een grap, merken ze: 'heeft je tante een café dan? FEITEN CIIFERS Hoe gaan de zaken? "Uitstekend. Na een paar jaar stabilisatie zijn de opbrengsten de laatste anderhalfjaar weer gestegen." Waarom is M'n Tante zo leuk? "De kracht is dat iedereen welkom is, mits ze zich aan fatsoensregels houden. Het is een open, 'lichtbruin' café waar geldt: doe maar normaal dan doe je gek genoeg." Hoe zit het met de concurrentie? "Ik ervaar de vijf cafés in ons straatje niet zo als concurrentie. We leven bij de kracht van elkaar. Het was een louche straatje waar niemand kwam, we hebben er met z'n vijven voor ge zorgd dat het hier behoorlijk verbeterd is." Wat is je favoriete Heineken-product? "De pils, Amstel, een prachtig biertje. Hoewel ik vind dat ze met de commercial van de ballenbar de plank helemaal misslaan. Ik beleef het merk totaal anders. Geef mij maar de commercials met de drie vrienden. Gezellige peren waar je zo een drankje mee zou drinken. Sterker nog, een van de drie drinkt hier wel eens z'n bier." Bokbier-fan? "Ja, natuurlijk! Ik ben er zeer van gecharmeerd, ik houd wel van traditie. Ik heb Amstel en Heine- ken op de tap en dan nog wat bokbiertjes op de fles. Een prachtig product. Van mij mag de wind weer onder de huizen gaan huilen..." Bevalt het zakendoen met Heineken? "Ja. Ik neem alles wat met bier en gedistilleerd te maken heeft van ze af. Alleen jammer dat de vertegenwoordigers zo snel wisselen. Maar dat hebben we uitgesproken en nu gaat het weer goed." Welk advies zou je de Heineken-directie geven? "Vergeet niet dat in de horeca sociaal intelligen te mensen werken. Het gaat niet alleen om pro ducten en locaties, om commercialiteit. De mens achter het bedrijf wordt wel eens vergeten." Wat maakt jouw dag helemaal goed? "Als mensen 's ochtends voor een kop koffie komen en 's middags terugkomen. 'Uw koffie was lekker, nu lust ik wel iets sterkers.' En dat ik ze dan mag adviseren." Behalve de twee eigenaren werken bij M'n Tante zes medewerkers, eentje fulltime en de rest parttime. Per jaar leveren de 55 m2 caféoppervlak en circa veertig terrasplaatsen zo'n drieënhalve ton euro (incl. BTW) op. De bezoekers zijn gemiddeld 35 jaar, veel passanten, toeristen en vaste klanten. Hpinpken ni maaazine r i7i

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 21