Hans van Wolde [37]
is chefkok en eigenaar van restaurant Beluga in
Maastricht. Ondanks de hectiek van een twee
sterrenrestaurant vond hij tijd om op te treden
in een Brand-commercial.
FEITEN CIIFERS
Bij Beluga in Maastricht werken 23 man personeel. Dagelijks schuiven 80 tot 100 gasten
aan voor de lunch of het diner. Beluga heeft een jaaromzet van 2 miljoen euro.
Hoe gaan de zaken?
"Lekker. Zoals altijd eigenlijk. Je moet
wel steeds proberen mensen te ver
wonderen. Op het bord, maar ook in
de zaak. Laatst heb ik nog een beamer
neergezet zodat de gasten kunnen zien
wat er in de keuken gebeurt."
Wat is uw favoriete Heineken-
product?
"De BeerTender. Ik heb altijd een vaatje
onder in de wijnkoeling liggen."
En in de zaak?
"Brand-bier van de tap. Ik verheug me
ook altijd op het biertje na het werk.
Als ik wel eens met de jongens 'de
Brandslang' loop - zoals we dat hier
noemen als we van kroeg naar kroeg
gaan - dan is het altijd goed. Het glimt
mooi en is altijd op temperatuur...
Heerlijk."
Waaraan kunt u zich mateloos
ergeren?
"Aan gasten die niet meteen gaan
eten als ze een gerecht voor hun neus
krijgen. Mensen die nog een half uur
bezig zijn hun gesprek af te ronden.
Dat vind ik dan zo jammer van dat
heerlijke eten."
Wat maakt uw dag helemaal goed?
"Als ik wakker word en ik kijk in de
ogen van mijn meisje. Ik heb haar
ontmoet tijdens de draaipauze van
de Brand-commercial. We liepen de
bakker binnen en daar stond zij! Het
klopte helemaal."
Wat mag Heineken morgen verande
ren?
"Het biertje met schroefdop. Dat vind
ik net limonade."
Als de Heineken-directie u om advies
zou vragen, wat zou u ze dan aan
raden?
"Neem eens iemand in dienst die in
restaurants leert hoe je een luxe bier
tje moet tappen."
Met wie zou u wel eens het glas
willen heffen?
"Met Willem-Alexander wil ik wel eens
een biertje drinken. En dan gaan we
het over het leven hebben. Hij lijkt me
een leuke vent."
Heineken nl mag azine [13]
Hpmpifpn nl mana/inp IIJDI.