En de beste
brouwer is....
Miljoen Experiences
HEINEKEN NIEUWS
ZIIDELINGS
Charles van Es, tot voor kort trainee, heeft onlangs een hele mooie internationale
prijs gewonnen: de John S. Ford Award. Charles is namelijk de beste bierbrouwer van
alle studenten aan de internationale brouwopleiding van The Institute of Brewing
Distilling. Het is de eerste keer dat iemand van Heineken deze prijs wint. Charles
kreeg de prijs uitgereikt tijdens een traditionele feestavond in Schotland en was zeer
vereerd door het eerbetoon, compleet met doedelzakken en veelgangendiner.
De prijswinnaar werkt inmiddels bij Strategie Supply Chain Planning, niet echt een
afdeling waarvoor je een groot brouwtalent nodig hebt. "Klopt, maar supply chain
management is een bewuste keuze van me. Het is erg uitdagend en ik kan er heel
veel leren. En wat het brouwen betreft: soms loop ik nog even naar achteren om de
geur op te snuiven", aldus Charles.
Hoewel de Heineken Experience nog geen vier jaar
bestaat, is eind april al de miljoenste bezoeker
verwelkomd. Het waren de Amerikaanse Tina
Behra en haar partner Alex Choren. De fortuinlijke
maar stomverbaasde studenten kregen hun
miljoenste ticket in een bijzondere koperen
Heineken-lijst en konden 's avonds op kosten van
de Experience heerlijk uit eten. In de vier jaar van
z'n bestaan is de Heineken Experience inmiddels
opgeklommen tot de achtste plek in de ranglijst
van populaire Amsterdamse (toeristen)attracties.
WEG MET DE KROKET
Als het aan de Nederlandse
werknemer ligt, gaat de be
zem rigoureus door het kan
tineassortiment. Dat blijkt
uit een onderzoek van Blauw
Research. Veel mensen
vinden dat de werkgever een
actieve rol moet spelen in
het bevorderen van gezond
eten en leven. De onder
vraagden geven wel toe dat
het afscheid van 'vet maar
lekker' hen zwaar zal vallen.
In Nederland wordt vooral
de kroket (25%) gemist.
Minder gemist worden patat
(11%) en frikadel (9%).
(Bron: www.randstad.nl)
LAAG-BIJ-DE-GRONDS
Een lekker biertje na de wed
strijd zit er voor het bestuur
van voetbalvereniging FC Ter
Apel '96 voorlopig niet in.
De Keuringsdienst van
Waren constateerde dat het
plafond van de bestuurs
kamer twee centimeter te
laag is om te voldoen aan
de eisen van de Drank- en
Horecawet. En dus moest de
koelkast weg. Het bestuur
heeft de gemeente, eige
naar van het clubgebouw,
gevraagd de bestuurskamer
aan te passen maar dat is
afgewezen. (Bron: Dagblad
van het Noorden)
GAT IN JE HAND?
Net als veel andere werk
nemers hebben Heineken-
medewerkers het leukste
salarisstrookje van het jaar
alweer binnen: die met het
vakantiegeld. TNS NIPO
onderzocht wat de Neder
landse werknemer zoal doet
met dat geld. En wat blijkt?
Slechts de helft geeft z'n
vakantiegeld daadwerkelijk
uit aan de vakantie. Tien
procent heeft het geld hard
nodig om achterstallige re
keningen te betalen, terwijl
een kwart z'n vakantiegeld
direct doorsluist naar de
spaarrekening. Of deze
spaarlustigen goed kunnen
budgetteren of simpelweg
niet op vakantie gaan, meldt
het onderzoek helaas niet.
(Bron: www.nu.nl)