En de beste brouwer is.... Miljoen Experiences HEINEKEN NIEUWS ZIIDELINGS Charles van Es, tot voor kort trainee, heeft onlangs een hele mooie internationale prijs gewonnen: de John S. Ford Award. Charles is namelijk de beste bierbrouwer van alle studenten aan de internationale brouwopleiding van The Institute of Brewing Distilling. Het is de eerste keer dat iemand van Heineken deze prijs wint. Charles kreeg de prijs uitgereikt tijdens een traditionele feestavond in Schotland en was zeer vereerd door het eerbetoon, compleet met doedelzakken en veelgangendiner. De prijswinnaar werkt inmiddels bij Strategie Supply Chain Planning, niet echt een afdeling waarvoor je een groot brouwtalent nodig hebt. "Klopt, maar supply chain management is een bewuste keuze van me. Het is erg uitdagend en ik kan er heel veel leren. En wat het brouwen betreft: soms loop ik nog even naar achteren om de geur op te snuiven", aldus Charles. Hoewel de Heineken Experience nog geen vier jaar bestaat, is eind april al de miljoenste bezoeker verwelkomd. Het waren de Amerikaanse Tina Behra en haar partner Alex Choren. De fortuinlijke maar stomverbaasde studenten kregen hun miljoenste ticket in een bijzondere koperen Heineken-lijst en konden 's avonds op kosten van de Experience heerlijk uit eten. In de vier jaar van z'n bestaan is de Heineken Experience inmiddels opgeklommen tot de achtste plek in de ranglijst van populaire Amsterdamse (toeristen)attracties. WEG MET DE KROKET Als het aan de Nederlandse werknemer ligt, gaat de be zem rigoureus door het kan tineassortiment. Dat blijkt uit een onderzoek van Blauw Research. Veel mensen vinden dat de werkgever een actieve rol moet spelen in het bevorderen van gezond eten en leven. De onder vraagden geven wel toe dat het afscheid van 'vet maar lekker' hen zwaar zal vallen. In Nederland wordt vooral de kroket (25%) gemist. Minder gemist worden patat (11%) en frikadel (9%). (Bron: www.randstad.nl) LAAG-BIJ-DE-GRONDS Een lekker biertje na de wed strijd zit er voor het bestuur van voetbalvereniging FC Ter Apel '96 voorlopig niet in. De Keuringsdienst van Waren constateerde dat het plafond van de bestuurs kamer twee centimeter te laag is om te voldoen aan de eisen van de Drank- en Horecawet. En dus moest de koelkast weg. Het bestuur heeft de gemeente, eige naar van het clubgebouw, gevraagd de bestuurskamer aan te passen maar dat is afgewezen. (Bron: Dagblad van het Noorden) GAT IN JE HAND? Net als veel andere werk nemers hebben Heineken- medewerkers het leukste salarisstrookje van het jaar alweer binnen: die met het vakantiegeld. TNS NIPO onderzocht wat de Neder landse werknemer zoal doet met dat geld. En wat blijkt? Slechts de helft geeft z'n vakantiegeld daadwerkelijk uit aan de vakantie. Tien procent heeft het geld hard nodig om achterstallige re keningen te betalen, terwijl een kwart z'n vakantiegeld direct doorsluist naar de spaarrekening. Of deze spaarlustigen goed kunnen budgetteren of simpelweg niet op vakantie gaan, meldt het onderzoek helaas niet. (Bron: www.nu.nl)

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 8