Loek Werring en Ed Prins zijn ver antwoordelijk voor de integratie van Horeca administraties met Financial Services. Begin juni is de laatste fase van die integratie officieel van start gegaan: Heineken Brouwerijen ves tiging Holland-Zuid verplaatste als eerste medewerkers en activiteiten naar Zoeterwoude. De andere vesti gingen volgen de komende maanden. Een aantal medewerkers wordt boventallig. Loek: "Dit is echt een enorm spannende fase voor iedereen die erbij betrokken is." Ed: "Mensen gaan nu verhuizen of worden boventallig." Loek: "Iedereen weet al langer waar 'ie aan toe is, maar weten is nog niet hetzelfde als uitvoeren." Ed: "Nee, de realiteit van zoiets is toch altijd heel confronte rend en soms erg pijnlijk." Loek: "Des te meer tevreden mogen we zijn met de enorme inzet van iedereen om dit van de grond te krijgen." Ed: "De Heineken Brouwerijen vestigingen werken perfect met ons samen." Loek: "De vestigingen gaan één voor één over, zo kunnen we voldoende aandacht besteden aan de specifieke problemen." Ed: "We willen de risico's naar de afnemers toe zo klein mo gelijk houden." Loek: "De stap van decentraal naar centraal hebben we in fasen gedaan. Deels vanwege de risico's die een overgang ineens met zich meebrengt en deels om de specifieke proble men van iedere Heineken Brouwerijen vestiging voldoende aandacht te kunnen geven." Ed: "Eerst de processen gestandaardiseerd, toen decentraal werken op een centraal systeem en met deze laatste stap wor den de meeste taken ook centraal uitgevoerd." Loek: "Er blijft altijd nog een aantal decentrale taken over, zoals de kas, debiteurenbeheer en algemene administratie. Dat wordt gedaan door mensen die op de vestigingen blijven werken." Ed: "En nu moet het bezinken, na de eerste maandafsluiting weten we of de eerste overgang goed is verlopen." Loek: "Maar je kunt het effect pas echt in 2006 zien. Als jouw afdeling (Financial Services) straks waar kan maken wat we denken dat jullie waar kunnen maken, dan kunnen wij elkaar enthousiast feliciteren. Dan is onze administratie gecentrali seerd en werkt daardoor efficiënter en effectiever." Ed: "Eerst moet de rust een beetje terugkeren. Een periode van bijkomen is wel gewenst. Hoewel ik denk dat we de dyna miek van een proces als dit nog wel zullen missen." m [22] Heineken nl magazine 42 LEEFTIJD FUNCTIE National Controller Horeca GROOTSTE SUCCES alle neuzen dezelfde kant op krijgen voor het project Centraal Proost, inclusief standaardisatie. MOEILIJKST benoemingsprocedure WAT DOE JE ECHT NOOIT MEER meerdere zware projecten tegelijk LEEFTIJD 43 FUNCTIE Manager Financial Services GROOTSTE SUCCES akkoord krijgen voor dit project van de directie HNB MOEILIJKST benoemingsprocedure WAT DOEJE ECHT NOOIT MEER het belang van communicatie onderschatten

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2005 | | pagina 22