Ongevallenindex laagste in geschiedenis van Zoeterwoude De switch van Peter Zandvliet 8 De redactie: Karin Jansen (Brouwen) tst. 6321, Manon van Veenendaal (Verpakken) tst. 7216, Carola Verkerk (Interne Dienst Bedrijf/BTD-UC) tst. 6452. Eindredactie: Limona Tekst. Redactieadres BK 3.37, Z/Wou. Tst. 7074. E-mailadres Leven in de Brouwerij. BrowseHuis: Heineken Nederland Organisatie - Heineken Nederland Supply - Leven in de Brouwerij. De inleverdatum: Het volgende nummer van Leven in de Brouwerij verschijnt 5 april 2005. Teksten en foto's kunnen tot en met vrijdag 25 maart worden ingeleverd. De trendmatige ontwikkeling van de ongevallen hij Heineken Zoetewoude Dit is het laatste stukje dat ik schrijf voor Leven in de Brouwerij en ik gebruik het om een grafiek te laten zien over de trendmatige ontwikkelingen van ongevallen met verzuim. Onderstaande grafiek laat duidelijk een dalende lijn zien. Niet alleen het aantal ongeval len daalt, maar ook het aantal ongevallen per 100 FTE's daalt. In 1979 was het aantal ongevallen met verzuim per 100 mede werkers (FTE) per jaar nog 12. De laatste jaren schommelt dit getal gemiddeld zo rond de 1,5. Deze niet geringe daling wordt voornamelijk door jullie veroorzaakt omdat jullie veiliger werken en meer aandacht hebben voor veiligheid. Ondergetekende kan alleen maar een aantal voorwaarden scheppen waardoor veilig heid meer aandacht krijgt, zoals het laten volgen van de VCA- opleidingen, het samenstellen van de Cd-rom over veilig werken en veiligwerkprocedures opstellen en implementeren. Maar jullie moeten veilig werken en ik kan en mag concluderen dat jullie dat hebben gedaan. Ik wil hierbij iedereen die dit mogelijk maakt bedanken en ik hoop dat jullie hiermee doorgaan. De start in 2005 was bijzonder hoopgevend. De ongevallenindex over de - - - Trend il ongevallen met verzuim per 100 FTE Aantal ongevallen met verzuim - - - Trend eerste twee maanden was de laagste in de geschiedenis van Zoeterwoude namelijk 0,68. De doelstelling voor de brouwerij is 1,4 ongevallen per 100 FTE per jaar. Nogmaals wil ik iedereen bedanken voor de prettige samen werking en ik ga ervan uit dat jullie hier op dezelfde wijze mee doorgaan met mijn opvolger Tjeert Rozema. Bart van Eunen Voor de medewerkers die me (nog) niet kennen: ik ben geboren in Rijpwetering. Ook wel genoemd 'De Rip'. Het plaatsje is zo klein dat er niet eens een verkeerslicht in past. Daar woon ik met mijn vrouw en twee kinderen van 19 en 21 jaar. Zelf kom ik uit een uitstekend jaar: 1958. Op 15 april 1981 ben ik bij Heineken in de storingsdienst begonnen en via de oplei dingsafdeling op mijn huidige afdeling bij TPM-office beland. Mijn functie bijTPM- office isTPM-facilitator. In deze functie faciliteer en begeleid ik rayon 2 in 'TPM- land'. We gaan gezamenlijk op zoek naar een manier om de processen te managen, zodat de verliezen zichtbaar worden en kunnen worden weggenomen. Of: de obsessieve, continue, harde, per manente, onophoudelijke, consistente, rusteloze, constante en eeuwigdurende zoektocht om verliezen te elimineren. Er staat veel op stapel. Als eerste gaan we op 17 maart op de Ontfoliemachine colonne 2/3 starten met een Total Clean Out. We maken hierbij de machines schoon en gaan op zoek naar gebreken. In de maand erop brengen we de machine weer in zijn oorspronkelijke staat terug. Uiteraard laten we de modifi caties zitten. Met zijn allen gaan we ervoor zorgen dat de ergernissen - de korte stops - afnemen. Op dit moment slokt de studie Bedrijfskunde al mijn vrije tijd op. Ik heb gekozen voor een verkort traject - twee in plaats van vier jaar - dat ik in juni afrond. Vervolgens hoop ik binnen een halfjaar af te studeren. Daarna ga ik mijn hobby's zeilen op de Kagerplassen en toeren op de motor weer oppakken. Tot ziens in een Focused Improvement, Planned Maintenance of Autonomous Maintenance Team, waarbij ik jullie kan besmetten met het 'zoekvirus' dat zich uit in een obsessieve, continue, harde, per manente, onophoudelijke, consistente, rusteloze, constante en eeuwigdurende...

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2005 | | pagina 8