Teams BeerTender-lijn leren elkaar tijdens introductieweek beter kennen 4 Maandag 31 januari was het zover. Na een uitstel van een maand kwamen de nieuwe teams van de BeerTender-lijn voor het eerst bijeen in Zoeter- woude voor een introductieweek. Niemand kende elkaar nog goed en dat was precies de bedoeling van deze dagen: elkaar en de colonne beter leren kennen en kennismaken met een voor ons allen nieuw product. De eerste dag begon met een korte introductie van onszelf en daarna maakte Frans Roelfsema in een presentatie duidelijk hoe ons pro gramma er tot aan 2 mei - de start van de commerciële productie - uit gaat zien. Er worden onder andere werkgroepen samengesteld, plannen geschreven, leveranciers geassi steerd, en er wordt proefgedraaid en opgeleid. Daarnaast gaan we een kijkje nemen in Den Bosch, waar al een Beertenderlijn staat. Er waren ook gastsprekers op deze eerste dag en Hein van Dort beet de spits af. Hij vertelde ons kort en bondig wat het belang van BeerTender-lijn is voor onze brouwerij en dat deze manier van werken ons in staat stelt beter in te spelen op toekomstige verpak kingsontwikkelingen. Frans van der Vliet (projectleider Nieuwbouw) en Remco v/d Bent (procestechnoloog) gaven ons hierna door middel van presentaties een eerste kennismaking met de colonne en het nieuwe product. Ze vertelden welke machi nes er komen, wat de specificaties zijn en hoe het product is opge bouwd. Het door ons te volgen opleidingstraject werd vervolgens door Robert v/d Bogaard van Opleidingen toegelicht. Dag twee Op dag twee maakten de ploegen afzonderlijk afspraken over de bezet ting op hun colonne en de verdeling van de sterpunten. Ook zijn er werk groepen samengesteld die tijdens de opstartperiode zaken als instructies en smeer-, onderhoud- en schoon- maakplannen gaan maken. De dag werd afgesloten met een presentatie van Ton v/d Pluym van Beersystems, waarin hij een stuk historie maar ook een stuk toekomst van de BeerTender behandelde. Er is in deze twee dagen veel op ons afgekomen. Waar we op maandagochtend nog totaal geen kennis hadden, konden we ons dins dagmiddag al een redelijk beeld vormen van wat er ons op de BeerTender-lijn te wachten staat. Survival De rest van de week stond in het teken van teambuilding. Hiervoor zijn we op woensdag, aangevuld met onze CT'ers en het kopteam van rayon 4, naar het Limburgse Berg en Terblijt vertrokken. Daar stonden in hotel De Lange Akker de heren van 'Survival Limburg' al handen wrijvend op ons te wachten. Ze hadden een intensief programma voor ons in petto. We kregen verschillende teamopdrachten en om die in een andere dan de werkomgeving tot een goed einde te brengen (tot in de don kerste grotten toe), moest er duidelijk met elkaar worden gecommuniceerd en samengewerkt. Al met al een nuttige, leerzame en ook intensieve week. Een goed begin is het halve werk! Namens de teams de BeerTender-lijn, Ton Hoogduin Colonne-operator

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2005 | | pagina 4