198 Focuspunten Brewery Award 2005 Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude 8 februari 2005 Jaargang 9 Heineken e Brouwerij 1 Focuspunten Brewery Award 2005 2 EVM ploeg B neemt afscheid van Manfred Singopawiro 3 Gezakt?! 4 Bescherm jezelf met PBM's 5 Bert Gijsbertse 25 jaar bij de zaak 6 Bewaking Beveiliging 7 oefening Korps Landelijke Politiediensten 8 37,5 jarig dienstjubileum Hans van Eijk In het vorige nummer van Leven in de Brouwerij gaf Hein van Dort in zijn column aan dat 2005 het jaar is waarin we de Brewery Award weer terug naar Zoeterwoude willen halen. De Brewery Award is de jaarlijkse prijs - uitgereikt door de Raad van Bestuur - voor de brouwerij die het beste Heineken-bier maakt. Wij willen als grootste brouwerij ook graag weer trots kunnen zeggen dat we de beste brouwers en verpakkers zijn! Maar het daadwerkelijk winnen van deze Award gaat niet vanzelf. Er doen namelijk 40 brouwerijen mee. De kwaliteit binnen het hele concern is hoog, dus willen we als allerbeste eindigen, dan zullen we nog beter moeten presteren op kwaliteit. De tussenstand voor 2004 geeft aan dat we onze positie van 2003 hebben gehandhaafd: voor Binnenland een plaats bij de beste vier en voor Export in de Top-15. Willen we dus in 2005 op nummer 1 staan, dan moet er nog veel gebeuren. De focuspunten voor de brouwerij in 2005 zijn: 1. Verkoopkwaliteit (Verpakken) Het gaat erom dat elke fles of ieder blik er perfect uitziet, zoals de consument mag verwachten. Op dit moment zien we nog teveel dat er een etiket deels los zit of beschadigd is, of dat er lijm op de fles zit. 2. Reductie vreemd gas (Verpakken) Koolzuur hoort in bier om het sprankelend te maken, maar zuurstof hoort niet in bier. Reductie vreemd gas gaat over vermindering van zuurstofopname op de vuiler bij Verpakken. Ondanks dat het zuurstofniveau al laag is, moeten we zorgen dat het nog lager en consistenter wordt. 3. Reductie veroudering (Brouwen) Ondanks dat we in de Top-5 van beste brouwers staan met de bierkwaliteit na 3 maanden, is verdere optimalisatie nodig. Het gaat hier om reductie van de hittebelasting middels opti malisatie van de tijden in het brouwhuis en ook optimalisatie van biercomponenten, gevormd tijdens de vergisting. 4. Esterbeheersing (Brouwen) Esters geven het typische frisse, fruitachtige aroma aan Heineken bier. Middels een verbeterproject bij Brouwen (SOBER-project) is hier in 2004 al veel bereikt. Echter voor 2005 is het van belang om alle verbeterslagen te borgen en de procesbeheersing van de esters te verhogen. De voortgang wordt gevolgd middels First Time Right (FTR)-para- meters, die voor alle bovenstaande gebieden zijn afgesproken. Ik hoop dat na het lezen van dit stukje iedereen zich realiseert dat hij of zij een belangrijke schakel vormt in het uiteindelijke succes van de Brewery Award. Met ons aller focus op boven staande gebieden en inzet moeten we in 2005 kunnen bewijzen dat het beste bier uit Zoeterwoude komt. Succes! Marlies Wijckerheld Bisdom Hoofd Bedrijfstechnologische Dienst Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2005 | | pagina 1