ik mij even voorstellen?
Heineken
7
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Mijn naam is
Caroline
Wolderling en
per 3 januari
ben ik begon
nen alsTPM faci
litator bij TPM
Office van
Verpakken. Het is
een 'nieuwe' afde
ling die in totaal
uit zes medewer
kers bestaat. TPM
staat voor Total Productive Management
en is een methode om de verliezen in
onder andere het verpakkingsproces te
minimaliseren. Als TPM facilitator zal ik de
Gericht Verbetergroepen en de
Autonoom Onderhoudsteams van Rayon
1 gaan begeleiden.
Hiervoor heb ik vier jaar als scientist
gewerkt bij de sectie Corporate Sensory
Evaluation van HTS, waar ik verantwoor
delijk was voor het Corporate Brand
Panel. Dat is het smaakpanel dat alle
bieren van Heineken brouwerijen wereld-
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Maandag
Dinsdag
26 januari
21 januari
28 januari
29 januari
30 januari
31 januari
1 februari
2 februari
3 februari
4 februari
5 februari
6 februari
7 februari
8 februari
wijd test en een smaaktestcijfer geeft.
Hierbij moetje natuurlijk denken aan
Heineken en Amstel, maar ook lokale
merken als Bir Bintang (Indonesië),
Cruzcampo (Spanje) en Star (Nigeria)
worden geproefd. Zelf ben ik ook een
gecertificeerde bierproever en kan dus
verschillende smaakafwijkingen in bier
herkennen en benoemen. Verder heb ik
trainingen op verschillende brouwerijen
gegeven om smaakpanels op te zetten
voor kwaliteitscontrole. Vervolgens heb
ik een systeem opgezet (Heineken
Sensory Ring Analyses) om te
kunnen meten of deze panels
goede resultaten geven.
Inmiddels doen er 45 brouwe
rijen aan mee, waaronder
Zoeterwoude.
In mijn vrije tijd ben ik fana
tiek met sport bezig. Ik geef
les in kunstschaatsen en ijsdan-
sen en jureer rolschaatswedstrij-
den op internationaal niveau.
Zelf train ik nog in een team van 20
rijdsters voor de disciplines formatierol-
schaatsen en showrijden. Dit kun je het
beste vergelijken met 'Holiday on lee', maar
dan in wedstrijdverband. Twee maanden
geleden hebben we deelgenomen aan de
wereldkampioenschappen in Frenso,
Californië (VS) en zijn daar als vijfde geëin
digd. Een fantastische ervaring!
Caroline Wolderling
Stampot zuurkool met runderrookworst, spekjes en jus
Ajam pangang, gebakken rijst met atjar/kroepoek en gebakken ei
Gefrituurde mosselien met tartaarsaus, rauwkost en Wedges
Halve kip met vlaamse friet, worteltjes/doperwten en frietsaus
2 Enchiladas met witte koolsalade en witte rijst
Holsteiner schnitzel, champignonsaus, spercieboontjes met gebakken aardappelschijfjes
Lasagna Boiognese met Italiaanse salade
Hutspot, sucadeiapje met spekjes en jus
Bami Goreng, drumstick met atjar/kroepoek, gebakken ei en pindasaus
Gebakken kibbeling met ravigottesaus, rauwkost en Rosti Rounds
Broodje hamburger met patat en frietsaus
2 Kipschnitzels, mayonaise, curry en uitjes met appelmoes en Pommes Duchesse
Kip Kerrie, Sombrero met witte Rijst
Tartaartje met gebakken uiringen, mayonaise, cordiale melange en gebakken aardappelschijfjes
Nederland Supply