I Spreken is zilver. menu Ondernemingsraad Zoeterwoude Er zijn veel manieren om een ei te pellen. Sommigen mensen tikken bescheiden met een lepeltje, anderen snijden de kop eraf, weer anderen rammen het ei meedogenloos op tafel. Voordatje verder leest: hoe doe jij het eigenlijk? Maar, laten we bij het begin beginnen. Je leest nu een column. Geen nuances, weinig feiten, maar wel een mening. Watje ermee moet? Gewoon, watje altijd met een mening moet: nagaan of je het ermee eens bent, en zo niet, tegenspreken. Of je laat het voor wat het is. Dat kan natuurlijk ook. Over een eerder stukje in dit blad: 'Wie zwijgt, stemt toe', waren sommige brouwers ontstemd. Eén van hen beantwoordde mijn stelling met de spreuk: 'Spreken is zilver, zwijgen is goud'. Net zo eenzijdig als mijn uitspraak, maar prima om een discussie mee op te tuigen. Daar ging het toch om? Nou, die discussie is er geweest. En ik moet bekennen dat ik er veel van heb geleerd. Eén les wil ik de lezer niet onthou den. Ik leerde van brouwers uit ploeg twee hoe weinig vertrouwen er is in het blad datje nu voor je hebt. "Het is geen blad van en door de opera tors, het is de spreekbuis van het management. Het is een 'mooiweer- blaadje', bedoeld om monddood te maken. Discussies in dit blad zijn zinloos", aldus 'de les'. Dus wat nu? De Bierkater op? De wandelgangen in? Of gewoon zwijgen? Potten en opkroppen? Aan mijn stukje zie je welke kant ik kies. Ik spreek nog heel even door in dit blad. Maar beste brouwers, ik geef toe dat ik nog maar één argument heb. Sla hem uit mijn handen en ik zwijg. Hier is mijn argument. Terug naar het ei; er is nóg een manier om een ei te pellen. Zoals een kuiken dat doet: van binnenuit rustig tikken. Een soort verkenning van grenzen. Verander gewoon je perspectief. Dit blaadje is niet vreemd, het is van onszelf. Tikje eigen dwangbuizen van binnenuit stuk. Groei organisch uitje jasje. Schrijf wat je wilt schrijven en protesteer als het niet wordt geplaatst. Zit ik nu alwéér onzin uit te kramen? Spreek me dan opnieuw tegen. Tenzij zwijgen goud is. Maar dat moet eerst nog worden bewezen. Piet Hagenaars OR Zoeterwoude Woensdag 12 januari Stamppot andijvie, rundergehaktbal met spekjes en jus Donderdag 13 januari Ajam pedis, ketjapsaus, sambalboontjes met mie en kroepoek Vrijdag 14 januari Lekkerbekje met rauwkost, gebakken krieltjes met ravigottesaus en cocktailsaus Zaterdag 15 januari Biefstuk en vlaamse friet met appelmoes en frietsaus Zondag 16 januari Kip Bonne Femme met mayonaise Maandag 17 januari Boerenomelet, kaassaus met broccoli en aardappelkroketten Dinsdag 18 januari Spaghetti bolognese met Italiaanse salade Woensdag 19 januari Zeeuwse rijsttafel Donderdag 20 januari Nasi Goreng, drumstick met atjar/kroepoek, gebakken ei en pindasaus Vrijdag 21 januari Gebakken zalmmoot met hoilandaisesaus en spinazie gratinee met Pommes Duchesse Zaterdag 22 januari 2 Kipspiesen, koninginnemelange met patat frites en frietsaus Zondag 23 januari Loempia speciaal met gebakken rijst, pindasaus, atjar en kroepoek Maandag 24 januari Spare rib met knoflooksaus, appelmoes en patat frites Dinsdag 25 januari Italiaanse salade met macaroni bolognese

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2005 | | pagina 4