Adviesaanvraag cateringactiviteiten toegelicht aan medewerkers 25-jarig jubileum Cees Tijssen 25-jarig jubileum Bert Romijn Colonne 2/3/7, Heineken Nederland Supply 7 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Heineken is van plan de cateringactiviteiten uit te besteden aan Albron. Dat hebben Philip de Ridder en Gea Everards gezegd. Tijdens een toelichting op de adviesaanvraag aan de Centrale Ondernemingsraad, 13 oktober in de Hooiberg, zetten zij het beleid van Heineken uiteen en beantwoordden ze vragen van de aanwezige cateringmedewerkers. Tegelijkertijd vonden presentaties plaats in Den Bosch en Amsterdam. Het is niet echt een verrassing voor de medewerkers, maar het blijft een schok. Heineken wil de meeste cateringactiviteiten uitbesteden. Catering is geen kernactiviteit en uitbesteding blijkt efficiënter en bespaart kosten. In Zoeterwoude gaat het om de restauratieve diensten bij Productie en in het kantoor en om De Hooiberg. Alle huidige medewerkers kunnen in dienst treden bij Albron. 13 medewerkers van 55 jaar en ouder hebben de mogelijkheid tot detachering; zij blijven in dienst van Heineken. Albron neemt de cateringmede werkers zonder voorbehoud over en probeert zo veel mogelijk de bestaande arbeidsduur en standplaats te handhaven. De opkomst in De Hooiberg was hoog. Nadat de aanwezigen Philip en Gea hadden aangehoord, werden vragen gesteld. Sommige medewerkers gaven aan dat ze het gevoel hebben door Heineken in de steek te zijn gelaten. Anderen vonden dat zij er op veel punten op achteruit gaan. De adviesaanvraag ligt nu bij de COR. De verwachting is dat die half december advies uitbrengt. De daadwerkelijke uitbe steding wordt verwacht per 1 maart 2005. Woensdag 1 september was Cees Tijssen, operator Colonne 2/3/7, 25 jaar in dienst. Op 15 september hebben we hier even bij stilgestaan. Wat misschien niet iedereen weet, is dat een deel van het brouwerijterrein vroeger eigendom was van de familie Tijssen. Tijdens de jubileumviering vertelde Cees hoe het terrein in Zoeterwoude eruit zag voordat de Brouwerij er stond. Ook kon hij ons het een en ander vertellen hoe het ontstaan van de Brouwerij in zijn werk ging: hoe de onderhandelingen verliepen, wat de rol van Heineken was, de twijfel bij de grondeigenaren en de rol van de gemeente. Cees kreeg veel vragen over hoe hij dit destijds heeft beleefd. Dit stukje geschiedenis, dat toch ook bij de Brouwerij hoort, was voor alle genodigden erg boeiend. Cees is niet vanaf het begin bij de Brouwerij betrokken geweest. Bij de uitbreidingen in 1979 is hij in dienst gekomen en bleek erg goed overweg te kunnen met het 'natte deel' van de colonne, 9/4 vooral met de vulmachines. Dat kan hij nog steeds goed en doet dit dan ook met plezier. 'Iedere dag is anders en het is nog steeds niet saai', is een wekelijkse uit spraak van Cees, met name bij het ontstaan van (technische) pro blemen en/of het oplossen ervan. Ronald Gorter, Verpakken par WL i i Jubilaris Cees Tijssen geflankeerd door collega's Peter Zeestraten en Ruud Tromp Jubilaris Bert Romijn en Harry Werkman Op 1 oktober was het dan zo ver: Bert Romijn was 25 jaar in dienst van Heineken. In 1979 begon hij op de afdeling M.I.T. Binnenland en na een aantal jaren ging hij over naar M.I.T. Export (het huidige DCS Export), waar Bert nog steeds werkt. Op 5 oktober heeft zijn ploeg onder het genot van een drankje en hapje even stilgestaan bij het jubileum. Bert heeft uit handen van Harry Werkman en Wilfred Vogelenzang zijn gouden speld en een bos bloemen gekregen. Op een later tijdstip zal Bert zijn jubileum nog uitgebreid samen met zijn directe collega's vieren. DCS Export

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 7