Adviesaanvraag cateringactiviteiten
toegelicht aan medewerkers
25-jarig jubileum Cees Tijssen
25-jarig jubileum Bert Romijn
Colonne 2/3/7,
Heineken
Nederland Supply
7
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Heineken is van plan de cateringactiviteiten uit te besteden aan Albron. Dat hebben Philip de Ridder en Gea Everards gezegd.
Tijdens een toelichting op de adviesaanvraag aan de Centrale Ondernemingsraad, 13 oktober in de Hooiberg, zetten zij het
beleid van Heineken uiteen en beantwoordden ze vragen van de aanwezige cateringmedewerkers. Tegelijkertijd vonden
presentaties plaats in Den Bosch en Amsterdam.
Het is niet echt een verrassing voor de
medewerkers, maar het blijft een schok.
Heineken wil de meeste cateringactiviteiten
uitbesteden. Catering is geen kernactiviteit
en uitbesteding blijkt efficiënter en
bespaart kosten. In Zoeterwoude gaat het
om de restauratieve diensten bij Productie
en in het kantoor en om De Hooiberg.
Alle huidige medewerkers kunnen in dienst
treden bij Albron. 13 medewerkers van
55 jaar en ouder hebben de mogelijkheid
tot detachering; zij blijven in dienst van
Heineken. Albron neemt de cateringmede
werkers zonder voorbehoud over en
probeert zo veel mogelijk de bestaande
arbeidsduur en standplaats te handhaven.
De opkomst in De Hooiberg was hoog.
Nadat de aanwezigen Philip en Gea hadden
aangehoord, werden vragen gesteld.
Sommige medewerkers gaven aan dat ze
het gevoel hebben door Heineken in de
steek te zijn gelaten. Anderen vonden dat
zij er op veel punten op achteruit gaan.
De adviesaanvraag ligt nu bij de COR.
De verwachting is dat die half december
advies uitbrengt. De daadwerkelijke uitbe
steding wordt verwacht per 1 maart 2005.
Woensdag 1 september was Cees Tijssen, operator Colonne
2/3/7, 25 jaar in dienst. Op 15 september hebben we hier even bij
stilgestaan. Wat misschien niet iedereen weet, is dat een deel van
het brouwerijterrein vroeger eigendom was van de familie Tijssen.
Tijdens de jubileumviering vertelde Cees hoe het terrein in
Zoeterwoude eruit zag voordat de Brouwerij er stond. Ook kon hij
ons het een en ander vertellen hoe het ontstaan van de Brouwerij
in zijn werk ging: hoe de onderhandelingen verliepen, wat de rol
van Heineken was, de twijfel bij de grondeigenaren en de rol van
de gemeente. Cees kreeg veel vragen over hoe hij dit destijds
heeft beleefd. Dit stukje geschiedenis, dat toch ook bij de
Brouwerij hoort, was voor alle genodigden erg boeiend.
Cees is niet vanaf het begin bij de Brouwerij betrokken geweest.
Bij de uitbreidingen in 1979 is hij in dienst gekomen en bleek erg
goed overweg te kunnen met het 'natte deel' van de colonne,
9/4
vooral met de vulmachines. Dat kan hij nog steeds goed en doet
dit dan ook met plezier. 'Iedere dag is anders en het is nog steeds
niet saai', is een
wekelijkse uit
spraak van Cees,
met name bij het
ontstaan van
(technische) pro
blemen en/of het
oplossen ervan.
Ronald Gorter,
Verpakken
par
WL
i i
Jubilaris Cees Tijssen geflankeerd door collega's
Peter Zeestraten en Ruud Tromp
Jubilaris Bert Romijn en Harry Werkman
Op 1 oktober was het dan zo ver: Bert Romijn was 25 jaar in dienst van
Heineken. In 1979 begon hij op de afdeling M.I.T. Binnenland en na een aantal
jaren ging hij over naar M.I.T. Export (het huidige DCS Export), waar Bert nog
steeds werkt. Op 5 oktober heeft zijn ploeg onder het genot van een drankje
en hapje even stilgestaan bij het jubileum. Bert heeft uit handen van Harry
Werkman en Wilfred Vogelenzang zijn gouden speld en een bos bloemen
gekregen. Op een later tijdstip zal Bert zijn jubileum nog uitgebreid samen met
zijn directe collega's vieren.
DCS Export