menu Financiële prestaties Brouwerij Zoeterwoude blijven goed INDICATOREN 2004 2 Woensdag 20 oktober: Donderdag 21 oktober: Vrijdag 22 oktober: Zaterdag 23 oktober: Zondag 24 oktober: Maandag 25 oktober: Dinsdag 26 oktober: Woensdag 27 oktober: Donderdag 28 oktober: Vrijdag 29 oktober: Zaterdag 30 oktober: Zondag 31 oktober: Maandag 1 november: Dinsdag 2 november: Woensdag 3 november: Stamppot andijvie met spekjes, jus en een rundergehaktbal Ajam pedis, sambal boontjes, mie met ketjapsaus, kroepoek en atjar Lekkerbekje met ravigotesaus, gebakken krieltjes met cocktailsaus en rauwkost Biefstuk en Vlaamse frites met frietsaus en appelmoes Kip Bonne Femme en mayonaise Karbonade, bloemkool a la crème en gekookte aardappelen met jus Spaghetti Bolognese met Italiaanse salade Zeeuwse rijsttafel Nasi Goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, kroepoek en atjar Gebakken zalmmoot met witte wijnsaus, gegratineerde spinazie en geroosterde aardappelen Twee kipspiesen, koninginnemelange en frites met frietsaus Loempia speciaal, gebakken rijst met pindasaus, kroepoek en atjar Spareribs met knoflooksaus, frites en appelmoes Macaroni Bolognese en Italiaanse salade Tartaartje met gebakken uien, aardappelschijfjes met mayonaise en cordiale melange Ondanks de zwaar tegenvallende volumeontwikkeling heeft Brouwerij Zoeterwoude in de eerste negen maanden van 2004 goede financiële resultaten geboekt. In de tabel hieronder is een vergelij king weergegeven van de actuele resultaten met het taakstellend budget van 2004 (=LE 0) en vorig jaar. Een taakstellend budget is de geplande financiële begroting waaraan moet worden voldaan. Het productievolume blijft achter bij het taakstellende budget van 2004 en is 430.000 hectoliter lager dan vorig jaar. De arbeidsproductiviteit is conform de verwachting 10.700 hectoliter per FTE voor 2004 en daarmee 7% hoger dan vorig jaar. Dit wordt voorname lijk veroorzaakt door de inzet van 2004 versus LE 0 2004 versus 2003 Productievolume 3% lager 6% lager Personeel 2% lager 11% lager Productiviteit 0% 7% hoger Productiekosten 8% lager 8% lager Kostprijs per hectoliter 4% lager 3% lager een lager aantal medewerkers dan gepland in 2004 (-21 FTE). De stij gende lijn met betrekking tot arbeidsproductiviteit uit 2003 (11% hoger dan 2002) wordt dus ook in 2004 voortgezet! Gedurende 2004 is veel aandacht besteed aan kostenbeheersing. Dit heeft betrekking op bijna alle kostencategorieën zoals personeel, onderhoud, afschrijvingskosten, kosten voor vergaderingen, reis kosten en dergelijke. Dit resulteerde in een positieve ontwikkeling voor de kostprijs per hectoliter. Deze is 4% lager dan gepland voor 2004 en is 3% lager dan de kostprijs van 2003. Marcel de Leeuw, unitcontroller

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 2