De kunst van Gericht Verbeteren (deel 2) I 25-jarig jubileum Fried Gebuis J Heineken 5 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude De Gericht Verbetergroep van TPM verdiept zich verder in de mysteries van de 'versto ringen' op de multipackmachine van Colonne 51, waarover we in het vorige nummer van Leven in de Brouwerij reeds hebben verteld. Deze verstoringen worden veroorzaakt door de insert, het kartonnetje dat in de verpakking tussen de flessen wordt geplaatst. Momenteel werkt de Verbetergroep aan stap 2 van de Verbetercirkel. Dit betekent dat zij hard bezig is met een diepgaand onderzoek naar de oorzaken van de verstoringen. Geen makkelijke opgave, want vaak denken we dat we elkaar begrijpen maar achteraf blijkt dat het toch net iets anders was. Voorafgaand aan deze bijeenkomst was een aantal vraagstukken al behandeld. Een van de vragen was: 'Is het mate riaal waarmee we werken in orde?' Om hierop te antwoorden was de leverancier van de inserts uitgenodigd en gaf uitleg over onder meer zijn productieproces, de productspecifica ties en de kwaliteitscontrole. Deze bijeenkomst riep weer nieuwe vragen op, want het bleek dat de specificaties die Heineken aan de inserts stelt, afwijken van die van de leverancier. Hoe kan dat? Daarover is dus verder onderzoek nodig. Het uitwerken van fase 2 van de Verbetercirkel levert vele vragen op. Donderdag 9 september was de groep weer bij elkaar om onder andere deze vragen te beantwoorden. Eenduidige beeldvorming was daarbij heel belang rijk: praten we allemaal over hetzelfde en begrijpen we elkaar wel goed? Een andere vraag was waarom er verschil zit in de stilstandcijfers van de Colonnes 3 en 5, terwijl er dezelfde multipackmachines staan. Wordt er verkeerd geregistreerd of heeft Colonne 3 werkelijk minder versto ringen en wat zijn dan de exacte verschillen en waarom zijn zij er? Om dat uit te zoeken moest er worden gemeten, uitgetekend en moesten er foto's van de lijnen worden gemaakt. Kortom, speuren naar antwoorden op alle vraagstukken die later zullen bijdragen aan het zoeken naar oorzaken en gevolgen. Een tijdro vende klus. En dat terwijl we een volkje zijn dat graag wil opschieten en snel wil overgaan in het bedenken van oplossingen. Desondanks is een aantal groepsleden weer met nieuwe acties aan het werk gegaan om uiteindelijk te komen tot de oplossing van het mysterie. Aid Messemaker, TPM office Zoeterwoude Het is alweer 25 jaar geleden dat Fried Gebuis bij Heineken in dienst trad. Fried begon 1 september 1979 als operator bij Verpakken. Later ging hij bij de afdeling G.I.S. werken. De laatste jaren voert Fried allerhande servicegerichte werk zaamheden uit als veelzijdig medewerker bij de afdelingen Huishoudelijke Dienst en Milieudepot. Op de afdeling van Ron Rosvall werd het jubileum samen met collega's en genodigden gevierd. Teamleider Cees Bons mocht de gouden Heineken-ster opspelden en de envelop overhandigen. Fried heeft zijn beide huidige afdelingen uitgenodigd om samen lekker te gaan wokken in Hazerswoude Rijndijk. Namens alle collega's van Huishoudelijke Dienst en Milieudepot: proficiat en bedankt. Huishoudelijke Dienst Nederland Supply

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 5