ledereen moet
bedrijfsregels kennen
Als je bij Heineken werkt, kun je ervan uitgaan datje in een veilige omgeving werkt.
Met veilige machines en apparatuur en producten die niet schadelijk zijn voor de gezond
heid. Daarbij heeft Heineken allerlei maatregelen genomen, zodat je elke dag weer gezond
naar huis kunt gaan. Daarom zijn er officiële bedrijfsregels vastgelegd: zij zorgen ervoor
dat iedereen veilig kan en zelfs moet werken.
2
Woensdag 8 september:
Donderdag 9 september:
Vrijdag 10 september:
Zaterdag 11 september:
Zondag 12 september:
Maandag 13 september:
Dinsdag 14 september:
Woensdag 15 september:
Donderdag 16 september:
Vrijdag 17 september:
Zaterdag 18 september:
Zondag 19 september:
Maandag 20 september:
Dinsdag 21 september:
Woensdag 22 september:
Koude Noordzee visschotel en een pistolet
Ajam pangang, gebakken rijst, gebakken ei, atjar en kroepoek
Gefrituurde mosselen, tartaarsaus, rauwkost en American Wedges
Halve kip, Vlaamse friet met frietsaus en rauwkost
Twee enchilladas, witte rijst en witte koolsalade
Holsteiner schnitzel met champignonsaus, sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes
Lasagne Bolognese en Italiaanse salade
Koude vleesschotel, huzarensalade en een pistolet
Bami goreng, drumstick, pindasaus, atjar, kroepoek en een gebakken ei
Gebakken kibbeling met ravigotesaus, röstirondjes en rauwkost
Broodje hamburger, patat en frietsaus
Twee kipschnitzels met curry en uitjes, Pommes Duchesse, frietsaus en appelmoes
Hongaarse Goulash, witte rijst, gekookte aardappelen en doperwten
Bundergehaktbal, Hollandse snijbonen, gekookte aardappelen met jus
Koude vissalade en een pistolet
Alle nieuwe medewerkers krijgen
deze bedrijfsregels bij hun indienst
treding uitgereikt. Maar voor menig
medewerker is het alweer lang
geleden dat hij/zij in dienst kwam.
De Arbowet eist dat Heineken zijn
medewerkers informeert over de
veiligheidsrisico's van het werk.
Tot voor kort deden we dat onder
andere met het uitreiken van diverse
brochures en werkinstructies.
Volgens de Arbowet moeten we
echter ook toetsen of iedereen die
instructies begrijpt. Het alleen
uitreiken van mooi drukwerk en
hópen dat het begrepen wordt,
is absoluut onvoldoende.
Regels op zich zijn goed, maar
toetsen en borgen dat ze worden
begrepen en nageleefd, is beter.
De arbeidsinspectie ziet daar scherp
op toe. Daarom heeft het manage
ment besloten dat alle medewerkers
de bedrijfsregels opnieuw moeten
'leren'. Dit dient te gebeuren met
behulp van een programma, in de
vorm van een toets, dat al een paar
jaar wordt gebruikt voor contrac
tanten en uitzendkrachten, en dat
sinds kort op BrowseHuis staat.
ledereen is verplicht vóór 31
december 2004 het programma te
doorlopen en het certificaat,
dat hiervan het bewijs vormt, voor
die datum in te leveren bij de afdeling
Opleidingen. Deze toets staat op
BrowseHuis: Opleiding Training ->
Opleidingen Productie Zoeterwoude
-> Veiligheidstoets (Veilig, Gezond en
Milieubewust werken). Via je leiding
gevende hoor je hoe, waar en
wanneer de toets kan worden
gevolgd.
Op naar een veiliger 2005!
Hein van Dort,
brouwerijmanager