ledereen moet bedrijfsregels kennen Als je bij Heineken werkt, kun je ervan uitgaan datje in een veilige omgeving werkt. Met veilige machines en apparatuur en producten die niet schadelijk zijn voor de gezond heid. Daarbij heeft Heineken allerlei maatregelen genomen, zodat je elke dag weer gezond naar huis kunt gaan. Daarom zijn er officiële bedrijfsregels vastgelegd: zij zorgen ervoor dat iedereen veilig kan en zelfs moet werken. 2 Woensdag 8 september: Donderdag 9 september: Vrijdag 10 september: Zaterdag 11 september: Zondag 12 september: Maandag 13 september: Dinsdag 14 september: Woensdag 15 september: Donderdag 16 september: Vrijdag 17 september: Zaterdag 18 september: Zondag 19 september: Maandag 20 september: Dinsdag 21 september: Woensdag 22 september: Koude Noordzee visschotel en een pistolet Ajam pangang, gebakken rijst, gebakken ei, atjar en kroepoek Gefrituurde mosselen, tartaarsaus, rauwkost en American Wedges Halve kip, Vlaamse friet met frietsaus en rauwkost Twee enchilladas, witte rijst en witte koolsalade Holsteiner schnitzel met champignonsaus, sperzieboontjes en gebakken aardappelschijfjes Lasagne Bolognese en Italiaanse salade Koude vleesschotel, huzarensalade en een pistolet Bami goreng, drumstick, pindasaus, atjar, kroepoek en een gebakken ei Gebakken kibbeling met ravigotesaus, röstirondjes en rauwkost Broodje hamburger, patat en frietsaus Twee kipschnitzels met curry en uitjes, Pommes Duchesse, frietsaus en appelmoes Hongaarse Goulash, witte rijst, gekookte aardappelen en doperwten Bundergehaktbal, Hollandse snijbonen, gekookte aardappelen met jus Koude vissalade en een pistolet Alle nieuwe medewerkers krijgen deze bedrijfsregels bij hun indienst treding uitgereikt. Maar voor menig medewerker is het alweer lang geleden dat hij/zij in dienst kwam. De Arbowet eist dat Heineken zijn medewerkers informeert over de veiligheidsrisico's van het werk. Tot voor kort deden we dat onder andere met het uitreiken van diverse brochures en werkinstructies. Volgens de Arbowet moeten we echter ook toetsen of iedereen die instructies begrijpt. Het alleen uitreiken van mooi drukwerk en hópen dat het begrepen wordt, is absoluut onvoldoende. Regels op zich zijn goed, maar toetsen en borgen dat ze worden begrepen en nageleefd, is beter. De arbeidsinspectie ziet daar scherp op toe. Daarom heeft het manage ment besloten dat alle medewerkers de bedrijfsregels opnieuw moeten 'leren'. Dit dient te gebeuren met behulp van een programma, in de vorm van een toets, dat al een paar jaar wordt gebruikt voor contrac tanten en uitzendkrachten, en dat sinds kort op BrowseHuis staat. ledereen is verplicht vóór 31 december 2004 het programma te doorlopen en het certificaat, dat hiervan het bewijs vormt, voor die datum in te leveren bij de afdeling Opleidingen. Deze toets staat op BrowseHuis: Opleiding Training -> Opleidingen Productie Zoeterwoude -> Veiligheidstoets (Veilig, Gezond en Milieubewust werken). Via je leiding gevende hoor je hoe, waar en wanneer de toets kan worden gevolgd. Op naar een veiliger 2005! Hein van Dort, brouwerijmanager

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 2