Gezamenlijke training Gericht
Verbeteren voor Zoeterwoude
en Den Bosch van start
TPM Office operationeel
do ys
5
Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude
Binnen het TPM-programma, neemt
de zogenoemde 'TPM pilaar Gericht
Verbeteren' een belangrijke plaats in.
Het op een overzichtelijke manier in
kaart brengen van alle verliezen en
vervolgens op een gestructureerde
manier aanpakken van deze verlie
zen, is het doel van Gericht
Verbeteren. Hiervoor wordt een
gestructureerde aanpak volgens het
7-stappenmodel gebruikt. Met een
team waarin verschillende disciplines
vertegenwoordigd zijn, worden de
stappen volgens het onderstaande
model doorlopen.
Dergelijke plaatjes zien er eigenlijk
altijd vrij logisch uit en dat zijn ze ook
wel, maarBij het toepassen van de
verschillende stappen in de praktijk en
het gebruik van de onderliggende
'tools' komt nog heel wat kijken.
Naast een 2-daagse training voor alle
deelnemers op 24 en 25 juni, was er
daarom ook 'on the job'-begeleiding.
Dit betekent dat de deelnemers aan
de training ook in de periode daarna
ondersteuning mogen verwachten
wanneer zij met hun verbeterteam
aan de slag gaan.
Op verschillende plekken in zowel
Zoeterwoude als Den Bosch zijn
momenteel al verbeterteams actief
en druk bezig met de eerste stappen
van het 7-stappenmodel.
Leuk is dat de deelnemers aan deze
training van uiteenlopende organisa
tieonderdelen uit Zoeterwoude en
Den Bosch komen, zoals TD,
Verpakken, Brouwen, Filtratie, Bike-
plant, Control, Inkoop en Opleidingen.
Het primaire doel van de training is
onze prestaties te verbeteren door
ondersteuning te geven bij het
gericht aanpakken van onze verlie
zen. Daarnaast is het belangrijk dat
we dit alles volgens dezelfde metho
de gaan doen, zodat we elkaar beter
begrijpen, van elkaar kunnen leren en
elkaar makkelijker kunnen helpen!
Deze training betekent niet dat we nu
overal met de implementatie van TPM
zijn begonnen. Maar deze 7-stappen-
methode is een krachtig instrument
uit de 'Gericht Verbeterpilaar' van
TPM, dat breed toepasbaar is. Immers
op elke afdeling zijn we, in ons stre
ven naar een 'World Class
Performance', bezig met het reduce
ren van onze verliezen!
Via Leven in de Brouwerij houden we
je regelmatig op de hoogte van de
vorderingen en besparingen die de
verschillende verbeterteams zullen
gaan realiseren.
Frank Rohmer,
TPM manager HNS
Het 7-stappenmodel
Oorzaak analyse
3
4
Maak een actieplan
/Analyseer
Plan
Check
Voer acties uit
6
Controleer de resultaten
Probleem keuze en doelen stellen
Standaardiseer borg de resultaten
De Ondernemingsraad heeft groen
licht gegeven voor de adviesaanvraag
'Aanpassing Packaging Operations
naar TPM Office'. Het kantoor is
gevestigd in GB 24/1.0.01, de voor
malige GIS-ruimte.
Op het moment dat dit nummer van
Leven in de Brouwerij uitkomt, ben ik
aan mijn laatste werkdag bezig, daar ik
1 juli met pensioen ga. Sinds oktober
2003 ben ik bezig geweest om TPM
bij ons in Zoeterwoude van de grond
te krijgen en dit,is voor mij een mooi
resultaat. Francien dejongh neemt
het TPM-roer van mij over.
Ik dank iedereen voor de goede
samenwerking en wens u veel vreug
de en een goede gezondheid toe.
Het ga u allen goed!
Frans Glavimans
Frans Glavimans overhandigt de sleutel
van TPM Office aan Francien de Jongh
Heineken
Nederland Supply