menu
ff
B
Heineken Brewery Award; resultaten tot en met april
2
Woensdag 16 juni:
Tartaartje met gebakken uien, sperzieboontjes, gebakken aardappelschijjjes en jus
Donderdag 17 juni:
Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, kroepoek en atjar
Vrijdag 18 juni:
Gebakken schol met ravigote- of cocktailsaus, peterselie, krieltjes, worteltjes en doperwten
Zaterdag 19 juni:
Halve kip met Vlaamse friet, frietsaus en rauwkost
Zondag 20 juni:
Twee enchilada's met witte koolsalade
Maandag 21 juni:
Boerenomelet met kaassaus, aardappelkroketten of gekookte aardappelen en broccoli
Dinsdag 22 juni:
Lasagne Bolognese met Italiaanse salade
Woensdag 23 juni:
Rundergehaktbal met andijvie a la crème, gekookte aardappelen en jus
Donderdag 24 juni:
Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, atjar en kroepoek
Vrijdag 25 juni:
Gebakken kibbeling met ravigotesaus, twee röstirondjes of aardappelpuree en groene salade
Zaterdag 26 juni:
Broodje hamburger met friet en frietsaus
Zondag 27 juni:
Twee kipschnitzels met currysaus, uitjes, frietsaus, appelmoes en pommes Duchesse
Maandag 28 juni:
Gefrituurde mosselen met tartaresaus, American Wedges en rauwkost
Dinsdag 29 juni:
Kipfilet Hawaï met kerriesaus, Mexico-melange en witte rijst
Woensdag 30 juni:
Karbonade met bloemkool a la crème, gekookte aardappelen en jus
In nummer 183 van Leven in de Brouwerij gaf Hein van Dort al aan dat er een maandelijkse rapportage komt om
de voortgang van de Brouwerij-doelstellingen zichtbaar te maken. Eén van de drie doelstellingen voor 2004 is bij
de Top 3 in de Heineken Brewery Award behoren. Voor degene die het nog niet weten: de Brewery Award is een
wereldwijde competitie voor brouwerijen die Heineken-bier produceren. De brouwerijen voldoen allemaal aan de
hoge kwaliteitseisen van Heineken, de uitdaging is te zoeken naar nög beter. De winnaar van de Brewery Award
heeft de meeste punten over drie onderdelen.
1. Smaaktest resultaten
Het gaat hier om een biermonster dat
elke maand naar HTS wordt gestuurd,
door een expertpanel wordt geproefd
en gewaardeerd met een cijfer. Bij dit
onderdeel is maximaal 70 punten te
behalen. Resultaten van onze
Brouwerij in 2004 blijven achter op
die van 2003 en het doel voor 2004.
Hiervoor zijn onder andere door het
project SOBER, diverse verbeteracties
gestart.
34,5 punten
29,5 punten
25 punten
2. Analyse resultaten brouwen/
verpakken
Het gaat hier om stamwort, vreemd
gas, kleur, schuim, bitterheid en de
esters in het maandmonster dat door
HTS wordt geanalyseerd. Voor elke
analyse buiten de regelgrens wordt
een strafpunt gegeven. Hier kunnen
maximaal 30 punten worden gehaald.
Voorlopig betekent het dat we nog
twee strafpunten in de rest van het
jaar mogen krijgen om op de doel
stelling uit te komen. Aandachts- en
verbeterpunten zijn hier vreemd gas
bij Verpakken en ISO-amyl acetaat
(esters) bij Brouwen.
Doel
2003
Actueel
24 punten
20 punten
26 punten
3. Verkoopkwaliteit
Het gaat hier om de verpakkingskwa
liteit van flessen en blikken die in de
markt, op de plank in de winkel,
beoordeeld worden door het bureau
SGS. Er zijn bij dit onderdeel maxi
maal 100 punten te behalen.
Tot op heden is de score beter dan in
2003. Echter, de verkoopkwaliteit
zowel voor Binnenland en Export blijft
een constant aandachtspunt.
Hiervoor zal een verbetertraject
(SGA) worden opgestart.
100 punten
,5 punten
Actueel
99,3 punten
De actuele resultaten zijn gemeten tot
en met april 2004.