menu ff B Heineken Brewery Award; resultaten tot en met april 2 Woensdag 16 juni: Tartaartje met gebakken uien, sperzieboontjes, gebakken aardappelschijjjes en jus Donderdag 17 juni: Ajam pangang met gebakken rijst, een gebakken ei, kroepoek en atjar Vrijdag 18 juni: Gebakken schol met ravigote- of cocktailsaus, peterselie, krieltjes, worteltjes en doperwten Zaterdag 19 juni: Halve kip met Vlaamse friet, frietsaus en rauwkost Zondag 20 juni: Twee enchilada's met witte koolsalade Maandag 21 juni: Boerenomelet met kaassaus, aardappelkroketten of gekookte aardappelen en broccoli Dinsdag 22 juni: Lasagne Bolognese met Italiaanse salade Woensdag 23 juni: Rundergehaktbal met andijvie a la crème, gekookte aardappelen en jus Donderdag 24 juni: Bami goreng met een drumstick, een gebakken ei, pindasaus, atjar en kroepoek Vrijdag 25 juni: Gebakken kibbeling met ravigotesaus, twee röstirondjes of aardappelpuree en groene salade Zaterdag 26 juni: Broodje hamburger met friet en frietsaus Zondag 27 juni: Twee kipschnitzels met currysaus, uitjes, frietsaus, appelmoes en pommes Duchesse Maandag 28 juni: Gefrituurde mosselen met tartaresaus, American Wedges en rauwkost Dinsdag 29 juni: Kipfilet Hawaï met kerriesaus, Mexico-melange en witte rijst Woensdag 30 juni: Karbonade met bloemkool a la crème, gekookte aardappelen en jus In nummer 183 van Leven in de Brouwerij gaf Hein van Dort al aan dat er een maandelijkse rapportage komt om de voortgang van de Brouwerij-doelstellingen zichtbaar te maken. Eén van de drie doelstellingen voor 2004 is bij de Top 3 in de Heineken Brewery Award behoren. Voor degene die het nog niet weten: de Brewery Award is een wereldwijde competitie voor brouwerijen die Heineken-bier produceren. De brouwerijen voldoen allemaal aan de hoge kwaliteitseisen van Heineken, de uitdaging is te zoeken naar nög beter. De winnaar van de Brewery Award heeft de meeste punten over drie onderdelen. 1. Smaaktest resultaten Het gaat hier om een biermonster dat elke maand naar HTS wordt gestuurd, door een expertpanel wordt geproefd en gewaardeerd met een cijfer. Bij dit onderdeel is maximaal 70 punten te behalen. Resultaten van onze Brouwerij in 2004 blijven achter op die van 2003 en het doel voor 2004. Hiervoor zijn onder andere door het project SOBER, diverse verbeteracties gestart. 34,5 punten 29,5 punten 25 punten 2. Analyse resultaten brouwen/ verpakken Het gaat hier om stamwort, vreemd gas, kleur, schuim, bitterheid en de esters in het maandmonster dat door HTS wordt geanalyseerd. Voor elke analyse buiten de regelgrens wordt een strafpunt gegeven. Hier kunnen maximaal 30 punten worden gehaald. Voorlopig betekent het dat we nog twee strafpunten in de rest van het jaar mogen krijgen om op de doel stelling uit te komen. Aandachts- en verbeterpunten zijn hier vreemd gas bij Verpakken en ISO-amyl acetaat (esters) bij Brouwen. Doel 2003 Actueel 24 punten 20 punten 26 punten 3. Verkoopkwaliteit Het gaat hier om de verpakkingskwa liteit van flessen en blikken die in de markt, op de plank in de winkel, beoordeeld worden door het bureau SGS. Er zijn bij dit onderdeel maxi maal 100 punten te behalen. Tot op heden is de score beter dan in 2003. Echter, de verkoopkwaliteit zowel voor Binnenland en Export blijft een constant aandachtspunt. Hiervoor zal een verbetertraject (SGA) worden opgestart. 100 punten ,5 punten Actueel 99,3 punten De actuele resultaten zijn gemeten tot en met april 2004.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 2