Heineken en Knorr: lekker eten en drinken Afscheid Peter Bakker If oerenomelet Heineken Nederland Supply 5 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Een delegatie van Heineken is 16 april naar Knorr te Loosdrecht geweest om te zien hoe een productiebedrijf functioneert dat al een tijdje volgens de TPM-methodiek werkt (sinds november 2002). En op 17 mei was het de beurt aan operators en monteurs van Knorr (Unilever) om Heineken te bezoeken. Het doel van het bezoek was om de Brouwerij te zien en te bekijken wat wij al aan TPM (Total Productive Management) hebben gedaan. Het bezoek begon in De Hooiberg met de Heineken-film en rondleiding. Hierna werd de groep bij Verpakken opgevangen door Aid Messemaker voor een lunch in de teamruimte van de 2/3/7. Na de lunch volgde een presentatie van Aid over de TPM- activiteiten op de Multipacker (Colonne 5) en het Palletisercentrum. Vervolgens werd aan die werkplekken een bezoek gebracht. Eerst werd de draaiende Multipacker (MP) van Colonne 3 bekeken om daarna naar de stilstaande MP (zal je natuurlijk altijd zien...) van Colonne 5 te gaan. De andere helft van de groep bezocht het Palletisercentrum. Op beide werkplekken werd druk Na afloop werden de opmerkingen van de Knorr-bezoekers besproken. Hun bevindingen waren als volgt: Als goed werd opgemerkt: Enthousiasme van iedereen ten opzichte van TPM Schoonmaaklijsten - wat er gedaan moet worden en gedaan is Registratie en uitdraaien van storingen (MES) Goed zichtbare en duidelijke smeer- punten (Multipacker 51) Ter verbetering werd opgemerkt: Veiligheid (machines, brillen, rondslingerende spullen, elkaar aan spreken op, uniforme aanduidingen, et cetera) Meer labels uitschrijven voor zaken die niet goed zijn Zichtbaar maken van verbeteringen/besparingen Geef alles een vaste plaats terugzetten overlegd tussen operators en monteurs over onderhoud, veilig heid en techniek. De mannen van Knorr hadden als opdracht om twee dingen te benoemen die zij goed vonden en twee dingen die voor verbetering vatbaar zijn. Aan het eind van de dag werden de opmerkingen onder het genot van een biertje besproken in De Hooiberg. Over de start van TPM (de fase waarin wij nu zitten) had de groep een stellige mening: "Geloof erin, ga ervoor en dan gaan zaken echt verbeteren." En na een hele dag Heineken gin gen de mannen van Knorr weer huiswaarts om de ideeën die ze hadden opgedaan, uit te werken in hun gericht verbeterteams. Dit zal zeker niet de laatste uitwisseling tussen Heineken en Knorr zijn... Francien de Jongh Woensdag 12 mei hebben we stilgestaan bij het afscheid van Peter Bakker, die na 32 jaar bij Heineken gewerkt te hebben, gaat genieten van zijn welverdiende VUT. Op de afscheidsreceptie in de hal van het bedrijfskantoor was het behoorlijk gezellig. Naast collega's waren er ook enkele relaties naar het afscheid van Peter Bakker gekomen, met wie Peter als werkvoorbereider veelvuldig contact had. Naast het officiële gedeelte bleef er voldoende tijd over om oude anekdotes uit het verleden op te halen. In zijn afscheidsspeech zei Peter dan ook dat hij het werken bij Heineken als één groot feest heeft ervaren en dat de receptie daar een mooie afslui ting van is. We wensen Peter, Antonia en dochter Mariska alle geluk en gezondheid toe, zodat hij nog lang kan genieten van de nieuwe periode die komen gaat. Marcel van Spaandonck Wix voor nrnrr?-

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 5