Cursus Transparant communiceren Emile Codrington: 'Finito Trabajof' VAST „O ZEKER V Terminal Alphen Heineken Nederland Supply 3 Leven in de Brouwerij - Nieuwsblad voor de Brouwerij Zoeterwoude Zoals jullie ongetwijfeld hebben gemerkt, heeft op 17 maart een persconferentie plaatsgevonden over de Overslag Terminal Alphen in oprichting. In nauwe samenwerking met de Provincie, Gemeente Alphen en Van Uden hebben we besloten om steun te geven aan deze termi nal. In het volgende nummer van LidB lezen jullie hier meer over. Dankzij ons exportvolume voor de USA betekent dit, dat deze terminal vanaf 2007 in één klap de grootste binnenlandterminal in Nederland zal zijn. Iets om trots op te zijn. Waar ik minder trots op ben is de opslagkwaliteit van onze binnenland producten. Natuurlijk zal de verbou wing en uitbreiding bij de colonne laan de nodige vervuiling veroorzaakt hebben, maar toch kan iedereen die een groen hart heeft, het niet aan zien dat wij onze producten zo opslaan en de markt insturen. Inmiddels zijn er de nodige acties uit gezet om tot verbetering te komen. Ik verwacht van iedereen een bijdra ge om zo snel mogelijk tot schone opslag te komen. Hier zijn werkin structies opslag voor. Laten we ons daar dan ook aan houden. In het komend jaar worden de belangrijkste vragen: 'hebben we de instructies?' en 'houden we ons eraan?'. Fred Holvast 2 en 3 maart ging de eerste ronde van de cursus 'Transparant communiceren' van start, waaraan ik heb mogen deelnemen. In de volksmond ook wel 'Transpirerend communiceren' genoemd. En niks is minder waar. Ik had een vaag vraagte ken in het hoofd 'wat staat me nu te wachten?' Maar ik kan na afloop melden dat de cursus de investering van twee dagen kostbare tijd zeker waard is geweest. De cursus is bedoeld ons te helpen nog effectiever onze doelstelling te halen en is gebaseerd op een aanstu ringmodel met drie niveaus: Aansturen, Bijsturen en Confronteren. Een trainer geeft in samenwerking met een acteur de cursus. Er wordt praktisch geoefend door met behulp van die acteur voor jou actuele en relevante situaties na te spelen. En ik kan je vertellen, daar valt voor ieder een nog veel te leren en dat geldt ook voor mij. Het was voor mij dan ook absoluut 'transpirerend commu niceren' tijdens de oefensessie met de acteur. Je kunt nooit duidelijk genoeg zijn. Laat helder weten watje van elkaar verwacht en stuur daar ook op aan. Verder is mijn ervaring dat de cursus begeleiding snel en effectief inspeelt op de vraag-/leerbehoefte van de groep en de personen in de groep. Je bepaalt dus voor een groot gedeelte zelf wat je eruit haalt. Ik schat in dat zelfs voor de oude productierotten onder ons zeker nog iets te leren valt, indien je openstaat voor hetgeen de cursus biedt. Een absolute aanrader voor iedere leidinggevende. Ed van Willegen, productiemanager Verpakken Ed van Willegen Woensdag 24 maart hebben we afscheid geno men van Emile Codrington. Voor Emile is het per 1 april Finito Trabajo! Emile is in oktober 1974 bij Heineken begonnen en is altijd werkzaam geweest binnen Brouwen en dan met name Filtratie. Des te opvallender is de training cafébedrijf die hij in 1980 heeft gevolgd tussen alle brouwoplei- dingen door. De laatste jaren heeft Emile met name zijn bijdrage gele- Emile Codrington verd op het laboratorium van het rayon Filtratie. Dit is ook de reden dat zijn collega's als afscheidscadeau een glazen kolf hebben laten graveren met de door Emile veel gebruikte spreuk: Emile Finito Trabajo. De vrije vertaling van deze spreuk is: Emile stopt ermee. Elien Smits, rayonmanager Filtratie

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Leven in de Brouwerij | 2004 | | pagina 3